RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne dama vil du ikke slåss mot

Foto: Damon Martin
Sist oppdatert:
Lørdag gjorde hun kort prosess igjen. Se video!

Etter å ha tatt bronse i 70-kilosklassen i judo i OL 2008, bestemte Ronda Rousey seg for å satse på Mixed Martial Arts.

To år etter amatørdebuten, er den amerikanske jenta den fremste kvinnelige utøveren i den populære kampsporten og foreløpig ubeseiret i sin karriere.

Enda en armbar
Lørdag forsvarte hun beltet sitt i 61-kilosklassen i Strikeforce da Sarah Kaufman var motstander i Valley View Casino Center i San Diego.

Nok en gang var det en armbar-submission som sikret seieren for 25-åringen fra Riverside Country.

Nå står hun med seks profesjonelle kamper og seks seiere. Samtlige via armbar, noe som er smått sensasjonelt. Tar man et dypere dykk i arkivene og ser på Rouseys amatørkarriere på tre kamper, ser man også at samtlige av disse har blitt vunnet med armbar.

I helgen brukte hun 54 sekunder på å beseire Kaufman og nå synes en kamp mot Cristiane «Cyborg» Santos å være det eneste som kan gi amerikaneren motstand.

Drømmekamp mot Cyborg?
Santos er snart tilbake fra ett års suspensjon etter å ha testet positivt på stanozolol i september 2011. Brasilianeren befinner seg opprinnelig en vektklasse over Rousey, og må ned i vekt hvis hun skal få møte judospesialisten.

- Da hun var mester, visste jeg at hun dopet seg, men jeg kunne ikke bevise det. På den tiden følte jeg at jeg måtte komme til henne ettersom hun var mester. Nå har situasjonen forandret seg. Hun mistet tittelen for en grunn. Jeg skylder henne ingenting, og hun må komme til meg, sa Rousey på pressekonferansen etter kampen.

Rousey var godt fornøyd etter å ha forsvart beltet sitt på Kaufman lørdag.

- Jeg synes jeg gjorde det bedre stående nå enn sist. Jeg er fortsatt på et tidlig stadie i karrieren min og har bare vært proff i halvannet år. Jeg begynner å bli mer selvsikker stående, men jeg har selvsagt mer erfaring på bakken.

Se video av kampen her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere