*Nettavisen* Sport.

Denne gangen var de ferdig etter en time

Foto: (Foto: Ole Valaker, Nettavisen)

- Det var ikke mer å spille om, sier Magnus Carlsen.

12.11.13 08:26

CHENNAI (Nettavisen): 22 år gamle Magnus Carlsen kan bli Norges første verdensmester i sjakk. Han møter mesteren Vishy Anand (43) over 12 partier i finalen.

Carlsen vant trekningen og startet med hvit lørdag, men misset et trekk og måtte sette på nødbremsene. Partiet endte med poengdeling etter bare 16 trekk.

Søndag overrasket Carlsen igjen, denne gangen ved å spille såkalt Caro-Kann. Dette er et forsvar han knapt har benyttet tidligere i sin karriere - men som Anand har spilt mye.

Enda kortere
Anand klarte ikke å skape noe farlig press. Det endte med poengdeling etter 25 trekk og kun en drøy times spill. Tidsmessig var partiet enda kortere enn det første.

Se hva som skjedde hos Chessbomb.

- Det var ikke mer å spille om, sa Magnus Carlsen på pressekonferansen etterpå.

- Stillingen etter det tolvte trekket var veldig komplisert og skarpt. Jeg hadde ikke ventet dette, så jeg valgte en solid variant. Jeg er sikker på at det blir flere gode partier enn dette, sa Vishy Anand.

Carlsen pekte på at starten på VM-finalen likner veldig på kvalifiseringen i London, der han også begynte med korte remiser.

Han fikk spørsmål om hva synes om at verdensmesterskapet avgjøres med en duell mann mot mann istedenfor en turnering.

- Jeg vil ikke svare på det under matchen. Slik er systemet og det er slik det er.

Nå får spillerne en hviledag før parti 3 tirsdag. Da er tidligere verdensmester Garry Kasparov ventet til VM-byen. Han skal blant annet promotere sitt kandidatur som president i verdensjakkforbundet.

Livebrett
Nettavisen har alliert seg med Chessdom.com og kan for første gang gi deg livebrett. Maskinene til Chessdom er kraftig oppgradert for anledningen og har en spillestyrke på over 3000 i rating - langt over VM-finalistene.

- Vi har alltid vært ledende på sjakk i Norge, og satser for fullt også på VM-matchen, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

- Det er en historisk hendelse at en nordmann kan bli verdensmester. Og vi kjenner Magnus siden han slo bedriftslaget vårt som 12-åring. Jeg er blitt slått av Magnus tre ganger, og gleder meg til at han også skal slå Anand, sier han.

Du kan også diskutere matchen på vårt populære forum www.sjakk.origo.no.

Vi følger kampen trekk for trekk her. Journalist Ole Valaker har med seg ekspertkommentator Leif Erlend Johannessen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.