*Nettavisen* Sport.

Denne gjengen holder tett

Går Milan gjennom kveldens Champions League-kamp uten å slippe inn mål, blir de historiske.

26.04.05 20:52

TV 2 Nettavisen følger kveldens kamp direkte fra klokken 20.45.

Tirsdag 12. april holdt Milan nullen for sjette gang på rad i Champions League da de vant 3-0 over Inter (egentlig vant de bare 1-0, men Uefa justerte resultatet på grunn av tribunebråk blant Inters supportere, red.anm).

Rekord?
Milan har forhindret både Shakhtar Donetsk, Celtic, Manchester United (to ganger) og Inter (to ganger) fra å score. Holder de nullen i kveldens oppgjør mot PSV, setter de rekord.

I april 1996 gikk også Ajax seks kamper på rad uten å slippe inn mål. Panathinaikos har også samme imponernede antall kamper på rad uten baklengs. Nå har Milan-forsvaret holdt nullen i 524 minutter på rad. Når det gjelder antall minutter, har Ajax fortsatt rekorden med 658 i 1995/96-sesongen.

Forrige mann som scoret på Milan, var Ronaldinho.

Milan er også 180 minutter unna en mulig 10. finaleopptreden i Champions League. Det har bare Real Madrid klart før dem. De har til gjengjeld spilt 12 ganger i finalen.

Målkåte Sjevtsjenko
Madrid var også laget som slo Milan i lagets første finalepopptreden helt tilbake i 1958. Italienerne vant deretter seks av sine neste åtte finaler.

Det er mye annen morsom statistikk i forbindelse med Milan også. Da Andrei Sjevtsjenko scoret 1-0-målet mot Inter, sendte han laget sitt i føringen i en Champions League-match for 15. gang. Bare Raul har gjort det flere ganger (16), og alle for Real Madrid. Sjevtsjenko har scoret en rekke mål for Dinamo Kiev også.

Åtte av Sjevtsjenkos mål ble scoret på hjemmebane, mens de resterende sju altså har kommet borte.

I kveld møtes Milan og PSV i den første semifinalen i Champions League. Vinneren av det doble oppgjøret møter enten Liverpool eller Chelsea i finalen.

TV 2 Nettavisen følger kveldens kamp direkte fra klokken 20.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.