*Nettavisen* Sport.

Denne helgen smeller det!

Foto: (Getty Images/AFP)

- Jeg vet at Ben Roethlisberger vil ha tittel nummer tre, men det får han ikke, spår Marisa Miller om Super Bowl.

04.02.11 20:15

Super Bowl-helgen er her! Den største festen i amerikansk idrett. Den største TV-begivenheten i USA. Millioner av amerikanere vil spise, sove og ete Super Bowl helt fram til kampen starter natt til mandag. Da møtes Green Bay Packers og Pittsburgh Steelers til kamp om Vince Lombardi Trophy på Cowboys Stadium i Arlington, Texas.

Packers er favoritter, men Steelers er det rutinerte storlaget som spiller sin tredje finale på seks år.

Packers er favoritter
Ben Roethlisberger ble i 2005 den yngste quarterbacken i historien til National Football League (NFL) som vant Super Bowl. Han ledet Steelers til nok en seier i 2009 og ønsker selvfølgelig å fullføre trippelen med seier mot Packers på Cowboys Stadium i Arlington, Texas.

- Min spådom: Det blir en tøff kamp, men jeg tror det blir Green Bay 28 - Steelers 10. Jeg sier det med kjærlighet. Green Bay er inne i en god stim. Pittsburgh har erfaringen, og jeg vet at Ben vil ha nummer tre, men det får han ikke, sier NFLs talskvinne Marisa Miller.

Supermodellen som i Norge er best kjent for Victoria’s Secret og Sports Illustrateds badedraktutgaver, ble i oktober utnevnt til offisiell talsperson for NFL.

Hun har den siste tiden hatt flere opptredener i forbindelse med Super Bowl, inkludert et intervju med Ellen deGeneres.

- Jeg har vært fotballfan siden jeg var ti år. Jeg har vært på seks Super Bowls og har gjort flere NFL-reklamer. Steelers har vunnet seks Super Bowl, mer enn noen andre lag, men jeg heier på Green Bay, sa Miller til Ellen.

Hun tror også at Green Bay Packers kommer til å vinne kampen, som trolig vil bli sett av over hundre millioner mennesker bare i USA. I Norge er det NRK som sender kampen på TV. Deres sending starter klokken 23.15 søndag kveld og ledes av Asbjørn Slettemark.

Meritterte lag
Packers har flere ligamesterskap enn noen andre lag med sine tolv, men ni av disse kom før man startet med Super Bowl i 1967. Pittsburgh Steelers har vunnet flest Super Bowl med sine seks titler, mens Packers har tre.

Green Bay Packers var bare seedet som nummer seks i NFC-avdelingen, og måtte ut i en såkalt «wild card»-kamp mot Phildelphia Eagles. Etter seier der ble så førsteseedede Atlanta Falcons slått ut. I NFC-finalen ble Chicago Bears beseiret med sifrene 21-14.

Pittsburgh Steelers har slått ut Baltimore Ravens og New York Jets på sin vei mot Super Bowl.

Rutinen til tross, Ben Roethlisberger til tross; Det er altså Green Bay Packers som går til den 45. utgaven av Super Bowl med favorittstempelet. Wisconsin-laget har nemlig også en særdeles dyktig quarterback.

Navnet er Aaron Rodgers. 27-åringen ble nylig kåret til årets spiller i NFL.

Forutseende og uforutsigbare
Bli likevel ikke overrasket om et par andre navn etter kampen blir trukket fram som avgjørende for utfallet. Strong safety Troy Polamalu i Pittsburgh Steelers og cornerback Charles Woodson i Green Bay er gode kandidater.

Både Woodson og Polamalu bruker enormt med tid på å se videoopptak av motstanderlag.

- De gjør kvalifiserte gjetninger og treffer som regel. Woodson er som Troy. Du er nødt til å finne ham før ballen blir snappet. Du er nødt til å ha kontroll på dem, sier Steelers-trener Bruce Ariens til Journal Sentinel.

Joe Whitt, som trener cornerbackene i Packers, forsto ikke hvordan Woodson tenkte før de to hadde hatt flere dyptpløyende samtaler om temaet.

- Han lærte meg dette. Han sa «Joe, mange av gutta ser det, men tror ikke noe på det på kampdag». Sånn er det også med Troy. Når Troy ser noe, når han ser en formasjon og en bevegelse, tror han på det og går for det. Mange spillere trykker aldri på avtrekkeren. Det er forskjellen, sier Whitt.

- Ingen quarterback kan bli overrasket over at disse gutta gjør noe unormalt, mener Whitts trenerkollega Ben McAdoo.

- Forvent det uventede, råder han.

Det gjelder nok også Super Bowl.

Bilder: Så sexy kan Super Bowl være
Les også: Koster 500.000 i sekundet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag