Denne hesten har en seiersprosent på 50

Foto: hesteguiden.com

Og i kveld tar Seval sin niende seier i sitt livs syttende start. Sjekk fredagens Biritips.

29.10.10 17:02

Det er en fin meny Biri tilbyr spillerne denne fredagskvelden og vår banker for kvelden er en skikkelig vinnerhest. Seksåringen Seval har vært sparsomt startet i sin karriere og gjør i kveld kun sin syttende start i en allerede seierrik karriere. Seval har allerede rukket å vinne åtte løp og mange tror dette er en sprinter. Men av Sevals åtte seire er halvparten kommer på sprint og de øvrige fire på mellomdistanse. Sist vant Seval helenkelt fra tet, mens andreplassen nest sist kom bak svært gode Gomnes Tornado. I kveld er det tetgaranti, det er sprint og selv om 5 Markus Åsåen er en bra hest, har vi svært tungt for å se at Markus Åspen kan slå Seval fra dødens. Kai Johansen har vunnet 21 løp på Biri i 2010 og vi tror på nye triumfer for Kai fredag.
Rangering V5-1: 4-5-11-12-8-1-3-9-7-10-2

Les også:
Oddstips: Bayern München sliter

Galopptips: To klare bankerkandidater på Øvrevoll
Travtips Jarlsberg: Eldstemann er fortsatt best

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Også i V5-2 dukker det opp en bankerkandidat i form av 7 Heizy Reizy Moss. Vallaken var knallgod tredje sist på Bjerke, da ubeseirede Embakasi ble skikkelig utfordret nedover opppløpet. Nest sist på Årjäng var ikke hesten like god, mens den sist viste voldsom fart mellom galoppene. Topp vinnersjane feilfritt. Treårige 2 Playwood S.L gjorde et fint løp etter tre måneders pause sist, og er nok forbedret med det løpet i kroppen. Kusk Andre Henning Stensen er optimist og fra et fint spor er Playwood S.L første motbud. 8 Royal Ducal slo nevnte Playwood S.L enkelt sist, men Geir Vegard Gundersen som også var meldt på Royal Ducal velger altså å kjøre Heizy Reizy Moss. Uansett er Royal Ducal en vinnerkandidat, selv fra et kjelkete startspor. 10 Lois Lane gjorde et fint seiersløp på Bjerke sist, etter tredje/fjerdespor i den siste svingen. Kai Johansen opp i kveld og vi krysser naturligvis. 1 Cool Response var flink firer i et unghestserieløp på Forus fjerde sist (Taran vant det løpet, men Cool Response var langt bak som firer), etterpå det har ikke Cool Response fått til noe som helst. Kommer nå ut i regi Trond Anderssen og får et kryss på mistanke. 5 San Tor M.B trakk seg litt enkelt fra tet i et unghestserieløp på Klosterskogen sist (Photogenic A.M vant), men er trolig forbedret med det løpet i kroppen og kan være tethest her.
Rangering V5-2: 7-2-8-10-1-5-4-3-6-9-11

Vi har løftet frem 8 Sunray Shadow i denne spalten tidligere som en hest vi liker svært godt. Fireårshoppa er tøff så det holder og selv fra spor åtte blir formhoppa vår favoritt. 4 Up Front står fint til i kveld, kusk Sagholen har allerede vunnet løp denne uken og da kommer det gjerne en til. Up Front er ingen stjerne, men formen er fin og startsporet likeså. 10 Cherry Sheriff starter sjelden, men var god vinner nest sist og avsluttet strålende sist. 12 Deliberate Speed har fått et løp i kroppen og kan en del. 9 K.N. Wind viste lovende takter i vår og ser forbedret ut igjen nå. 1 Home Made vant overlegent på Klosterskogen 21. juni, men har bare galoppert siden. Kommer nå ut etter prøveløp og står perfekt til i førstespor og kan være fidusen i løpet.
Rangering V5-3: 8-4-10-12-9-1-7-6-11-2-3-5

Annonse: Øivind Grøstad sjokkerer spille-Norge og anbefaler bankerspill på en 20-oddser på Jägersro lørdag

Unge damer på farten i V5-4 i et hoppeløp for kaldblodstreåringer. Her er det det vrient og skummelt. Men 6 Lyssjø Faxa var så fin i seiersløpet at vi setter hoppa til Geir Snekkerhaugen først. Lyssjø Faxa gikk bitvis i dødens da og knakk lederen enkelt til slutt. Er flink fra start og med bare fem hester på strek (og flere av dem galopperer nok i starten) får HC Holm garantert en fin posisjon direkte. 1 Spang Vilja var uheldig fra start i det samme løpet som Lyssjø Faxa vant, men leverte en fin sisterunde etter innvendig smygløp hele veien. Treffer Steinseth fra start denne gang, kan hoppa selvsagt lede hele veien. 9 Blikkstra har vi studert nøye på video i alle sine tre løp. Var ikke som best i sitt debutløp og galopperte da kort på siste bortre, langt bak lederduoen. Nest sist var hoppa oppe som fjerdehest 1200 meter fra mål, da galoppen kom, og hoppa så fin ut på det tidspunktet. Sist kjørte Ragnhild Bjørnbeth innvendig hele veien, men vi ble imponert over seiersgivende speeden til hoppa nedover opløpet mot brukbare Leangen-hester. Må regnes på den prestasjonen. 8 Myrviks Dokka har vært matchet mot de beste treårshoppene ved flere anledninger og møter helt riktig selskap i kveld og er kanskje en kantball. 2 Durgloma er svært vanskelig å plassere etter lang pause, men Thomas Mjøen reiser neppe fra Leangen uten ambisjoner. Også 3 Schuvablessa er vrien å sette inn i dette løpet, men trenes av svært dyktige Ola Martin Aasen og får plass på det største forslaget. Førtimeterhestene har steintøffe betingelser her, mens 5 Eos Harmoni bare viser galopp. Geir Vegard Gundersen får sjansen bak 7 Rokne Ann. Hoppa har ikke vist noe som skal rekke til seier her, og møtte veggen så sent som mandag på Leangen (travet uplassert da).
Rangering V5-4: 6-1-9-8-2-3-10-5-7-11-4

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Biri

Hedershesten 12 Playful blir spillernes favoritt i V5-5, men har en tøff oppgave foran seg i kveld. Har også trukket et litt kjelkete startspor i volta fra sitt tillegg og må nok belage seg på en tøff ferd i sporene i kveld. Helt perfekte betingelser har 5 Sugar Fine Photo. Femåringen til trener Anders Tovengen har ikke vunnet på sju forsøk i år, men han har møtt knalltøff motstand hver gang. I kveld kan Sugar Fine Photo sitte tidlig i tet, og derfra kan gjestekusk Andre Henning Stensen styre begivenhetene. 1 Shanakee vant mot gode hester nest sist og kom feil på det i V75 i Bergen sist. Fra førstespor må det bli riktig i kveld. 2 Star Star V. er det nesten galoppgaranti for i kveld fra andresporet og vi tror tre hester gjør opp i V5-finalen da 13 Auro News fortsatt ikke viser form og en forbedret 11 Enjoy The Dance har en tøff oppgave foran seg.
Rangering V5-5: 5-12-1-2-13-11-3-4-14-10-7-6-8-9-15

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Travtips

Mest lest på Sport

Annonsebilag