RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne jenta knuste Hegle Svendsen og co.

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Magdalena Neuner sørget nærmest egenhendig for gull til Tyskland, mens Norge tok en solid sølvmedalje i mixed stafett.

På den andre etappen i søndagens mixed stafett kronet tyske Magdalena Neuner en flott sesong med et VM-gull. Skiskytterdronningen var overlegen både på standplass og i sporet, og sørget nærmest egenhendig for at Tyskland tok gullet i VM i mixed stafett.

Ja, det ble faktisk et VM-gull av seieren.

For selv om verdenscupen ble avsluttet med fellesstart på lørdag, var det søndag den siste konkurransen for året gikk. Mixed stafett står ikke på OL-programmet, og blir derfor arrangert som VM-øvelse i stedet.

Sterkt norsk lag
Og om du trodde denne stafetten ikke prioriteres av skiskytterne, må du tro om igjen. For Norge stilte med sine aller største kanoner, og også de andre lagene stilte sin antatt sterkeste lag fra start.

Og deriblant var altså tyskerenes Magdalena Neuner, og det var hun som skulle bli den berømte tungen på vektskåla. For til tross for solid skyting av de norske, var tyskerne suverene til slutt.

Ann Kristin Flatland gikk en solid førsteetappe, og behøvde bare ett ekstraskudd på sine to skytinger. Også Tora Berger måtte ty til ekstraskudd, men skjøt i grunn godt. Det var likevel intet Berger kunne gjøre med den suverene Neuner.

Den tyske jenta fosset fra konkurrentene, og avgjorde nærmest stafetten allerede etter to etapper.

Tyskerne fikk nemlig en kraftig luke ned til Norge, før gutta gikk ut på sine etapper. Og den luken skulle ikke bli tettet.

- Tungt føre
Emil Hegle Svendsen gikk en solid etappe, men maktet ikke å gi Ole Einar Bjørndalen en mindre avstand til tyskerne før sisteetappen. Med halvannet minutt opp til Arnd Peiffer og Tyskland, og dårlig føre i tillegg, ble det ingen Bjørndalen-spesial denne gang. Bjørndalen skjøt riktignok bra, men ikke nok til å knappe inn på tyskerne.

Dermed gikk Peiffer Tyskland inn til en suveren seier og gullmedalje i VM i mixed stafett.

Jubel ble det likevel i Russland denne helgen. Emil Hegle Svendsen vant som kjent verdenscupen sammenlagt på lørdag. Svendsen var fornøyd med etappen sin, men erkjente at det var tungt å gå.

- Føret var tungt i dag, men det gikk greit. Sølv er bra det, sier Svendsen til NRK.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere