- Denne kampen skulle jeg ha vunnet, utbrøt danske Caroline Wozniacki etter at russiske Svetlana Kuznetsova hadde sendt henne ut av Australian Open mandag.

Den russiske veteranen som slet med mye skader i fjor, tok det første settet mot Wozniacki med 6-2, men ble presset på defensiven i det andre og tapte med de samme sifrene.

Men Kuznetsova, som er ranket på 75.-plass i verden, og som derfor er den spilleren med dårligst ranking som er igjen i turneringen, slo kraftig tilbake i det tredje settet. Hun kjempet voldsomt og gikk til kvartfinalen etter å ha vunnet 7-5.

- Det var jevnt
- Jeg må vel bare innrømme at dette ikke er min beste dag. Jeg skal ikke si at jeg har det fantastisk etter dette nederlaget, men det var jevnt, og neste gang vinner jeg, sa en tapper Wozniacki i nederlagets stund.

- Det var svært tett og små marginer som avgjorde denne kampen. Jeg hadde ikke marginene med meg, mente Wozniacki, ifølge AFP-Ritzau.

- Det er klart jeg er fornøyd med dette, men jeg må innrømme at jeg var skikkelig på defensiven i det andre settet. Men det er stort at jeg klarte å komme så sterkt tilbake som jeg gjorde i tredje sett. Det var sterkt, om jeg så skal si det selv, sa Kuznetsova.

Den danske jenta reiser hjem, mens Kuznetsova skal ut mot verdensener Victoria Azarenka fra Hviterussland i kvartfinalen. Verdensener Azarenka viste styrke og knuste russiske Jelena Vesnina med 6-1, 6-1 i fjerderundekampen.

Forbedret seg
Det var en ren maktdemonstrasjon fra Azarenkas side, og nå skal hun altså ut mot en ny russer i kvartfinalen.

Azarenka spilte en heller rufsete kamp mot amerikanske Jamie Hampton i tredje runde, men gikk videre. Da sa hun at hun måtte forbedre alle faser av spillet for å slå Vesnina, og det gjorde verdenseneren.

Azarenka, som er toppseedet i Australian Open, er fortsatt den heteste favoritten til å vinne årets første Grand Slam-turnering sammen med amerikanske Serena Williams, som også fosser gjennom turneringen. (©NTB)