Denne Lund Svindal-videoen gir deg gåsehud

- Redd er du bare hvis du er usikker, sier alpinstjernen.

13.12.13 12:21

HTML EMBED

- Det er ikke så tøft å være redd, men noen ganger blir du så nervøs at du er på kanten til å være redd. Det er ikke noe hyggelig følelse, men da er det bedre å innrømme det. I stedet for å gå rundt og si «jeg er så kul at det her er ikke noe stress», er det bedre å bare akseptere faktum at det her er faktisk litt kjipt. Så kan man heller bare ta det derfra og gjøre noe med det, fortalte Aksel Lund Svindal til Nettavisen i det store intervjuet.

I en fersk YouTube-video, kalt «Blink of an eye» snakker alpinstjernen om frykten han kjente på etter at han skadet seg i Beaver Creek i 2007.

Kameraene følger Lund Svindal på vei ned alpinbakken i noen spektakulære bilder som du vanligvis ikke får se i alpinsendingene på TV.

- Redd er du bare hvis du er usikker. Du har alltid respekt og er nervøs, men hvis du har en god plan, blir du ikke redd, sier Lund Svindal.

Etter fallet det stygget fallet i 2007, innrømmer Svindal at han ikke klarte å unngå å være redd før det neste utforrennet han startet.

- Året før hadde jeg tryna der og ligget på sjukehus resten av vinteren. Da jeg kom tilbake dit året etter, til det var det første utforrennet jeg skulle kjøre omtrent, klarte jeg ikke å komme rundt det faktum at jeg var redd. Jeg må finne en måte å komme rundt det - «outsmarte» meg selv på en aller annen måte. Jeg klarte å tenke at det partiet jeg er redd for, er ti sekunder - løypa er to minutter.

- Hvis du skal tenke på alt, gikk tanktene hele tiden til det ene stedet jeg var redd for, men så ga jeg meg selv muligheten til å ta det rolig i de ti sekundene, men da måtte jeg gi sinnsykt gass i resten.

Se videoen øverst i artikkelen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.