*Nettavisen* Sport.

Denne mannen avgjør Kristoffs skjebne

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Oppløpet passer nordmannen perfekt, men det er ikke sikkert han får lov til å spurte.

06.05.12 13:39

HERNING (procycling.no): Gårsdagens solskinn og sterke vind var byttet ut med et tynt skylag og noe mindre vind ved starten av den første fellesstartetappen i Giro d’Italia.

Det som derimot er helt identisk med den første etappen er avslutningen. De siste 500 meterne kjørte samtlige ryttere gjennom gang på gang i går, og de har dermed fått god anledning til å bli kjent med utfordringen som venter.

- Det bør passe meg greit at det er en sving 550 meter fra mål. Det betyr at du kan komme deg frem og skaffe deg et godt hjul uten å ha et opptrekk.

- Det blir nok å spurte inn i svingen, for der vil feltet normalt sett strekke seg ut. Det kan gjøre at det blir lettere for meg å finne en god posisjon, forteller Alexander Kristoff til procycling.no når vi spør ham hvordan finalen bør passe ham.

Kribler i Hushovds spurtbein
Katjusja-rytteren er kanskje det største norske håpet i søndagens finale, men procycling.no har gått oppløpet senest lørdag og den slake stigningen opp til mål fra den siste svingen fikk frasen «perfekt for Thor» til å poppe opp i hjernebarken.

Selv om det å forsvare Phinneys ledertrøye er førsteprioritet har laget åpnet opp for å gi Hushovd en fri rolle i finalen. Den håper han å utnytte så godt som mulig.

- Jeg tror avslutningen passer meg bra. Det er en fin spurt, forteller han procycling.no bare minutter før han legger ut på den 207 kilometer lange etappen med start og mål i Herning.

- Det er en stund siden du var med i en massespurt sist. Spiller det noen rolle?

- Nei, man kommer raskt inn i den rutinen.

Oppdrag Rodriguez
Men det er ikke bare Hushovd som kommer i andre rekke i laget sitt. Heller ikke Alexander Kristoff har helt frie tøyler.

Lagets kaptein Joaquim Rodriguez overrasket stort på lørdagens tempo da han kun tapte 43 sekunder til Phinney. Den spanske klatreren har bare to svakheter. Den ene er tempo, den andre er sidevind.

Dermed er lagledelsen i det russiske laget livredde for at alt klatrefantomet tjente inn med en overraskende god tempo skal, bokstavelig talt, blåse bort på den andre etappen.

- Egentlig har jeg ikke lov til å sitte i fremste vifte om ikke Rodriguez gjør det. Det gjaldt for alle på laget. Så først får vi sørge for at han sitter i front, så får vi ta det derifra, kunne Kristoff fortelle.

- Vår beste mulighet
Den tredje og siste nordmannen i feltet, Gabriel Rasch, hadde også store forventninger til etappen. Men da på vegne av lagkamerat og superspurter Arnaud Demare.

- Denne og morgendagens etappe er kanskje vår beste mulighet til å få en seier i løpet av hele giroen.

- Jeg håper jeg har gode nok bein til å sitte med i finale og hjelpe ham, forteller Rasch til procycling.no.

Det er duket for en dramatisk og spennende dag i giroen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.