Gå til sidens hovedinnhold

Denne mannen er historisk

Sven Kramer viste kjempekrefter, og tok sitt fjerde VM-gull på rad.

Sven Kramer stilte til start mot Håvard Bøkko på den avsluttende 10.000-meteren i allround-VM i Heerenveen med ett mål for øye: Å gå raskt nok til å knappe igjen forspranget opp til den store overraskelsen i verdensmesterskapet, amerikanske Jonathan Kuck.

Og nederlenderen viste seg igjen til å være i en klasse for seg.

Historisk
Kramer så ut til å bare få mer og mer krefter underveis i 10.000-meteren, og gikk i mål på den meget sterke tiden 12.57,97 minutter. Håvard Bøkko gjorde også et godt løp, men var helt sjanseløs mot parkameraten med tiden 13.12,15.

Dermed klarte Sven Kramer den utrolige prestasjonen å vinne sitt fjerde strake allroundgull i skøyte-VM, ettersom Jonathan Kuck som ventet ikke klarte å svare på nederlenderens løp.

Amerikaneren startet riktig nok optimistisk, og lå lenge foran Kramers tid på langdistansen. Så lenge faktisk, at man begynte å ane en sensasjon i allround-VM, ettersom Kuck hadde 4,92 sekunder å gå på nederlenderen.

Les også: Skøytesportens nye stjerne

Bøkko tok bronsen
Men halvveis i løpet begynte den 20 år gamle debutanten å merke kjøret, og etter hvert var det ingen tvil om at Sven Kramer ville bli historisk med sin fjerde VM-seier på rad, noe han er den første skøyteløperen noensinne til å klare.

Kuch holdt imidlertid stand mot Bøkko, og gikk inn til sølvmedalje sammenlagt i sitt første skøyte-VM - selv om amerikaneren stivnet fullstendig på slutten, og bare ble nummer fire i løpet.

Håvard Bøkko ble nummer to på 10.000-meteren med tiden 13.12,15, noe som holdt til bronsemedalje i sammendraget.

Sverre Haugli gjorde et godt løp og ble nummer fem. Dermed endte Jevnaker-løperen på sjetteplass totalt.

Her finner du fullstendige resultater fra allround-VM(ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken