RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mannen er uslåelig

Foto: Juan Medina (Reuters)
Er ubeseiret så langt i år. Søndag feide han Rafael Nadal av banen.

Før 2011-sesongen var Novak Djokovics definitive karrierehøydepunkt seieren i Australian Open i 2008.

Vel, i år ser det ut til at høydepunktene kan komme på rekke og rad for den 23 år gamle serberen.

Søndag gikk han helt til topps i ATP-turneringen Madrid Open, og sikret seg samtidig den sjette turneringsseieren for året av seks mulige - deriblant nok en Australian Open-triumf i januar.

Faktisk har ikke Novak Djokovic tapt en eneste tennismatch i 2011, og står etter søndagens finaleseier med 32 strake seiere.

Og motstanderen i finalen av Madrid Open var ingen hvem som helst.

På den andre banehalvdelen sto verdensener Rafael Nadal, som selv hadde hele 37 strake seiere før nederlaget for Djokovic. Faktisk hadde ikke Nadal tapt en eneste kamp på grus siden 2008.

Men mot Novak Djokovic ble spanjolen beseiret av en motstander som styrte spillet gjennom det meste av kampen, og som spesielt viste fram en backhand av ypperste verdensklasse.

Etter to sett var moroa over med sifrene 7-5, 6-4, og ryktene før matchen om at Djokovic slet med fysikken ble ettertrakterlig tilbakevist.

Med French Open i gang allerede om en drøy uke, også det på grus, er det dermed bare å glede seg til å se om serberen kan fortsette sitt uovervinnelige tennisspill.

PS. Djokovics start på sesongen med 32 strake seiere er den nest beste i historien. Bare John McEnroe har åpnet en sesong bedre, med 42 strake seiere i 1984.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere