*Nettavisen* Sport.

Denne mannen er uvurderlig for Everton

Foto: Joe Giddens / Pa Photos / NTB scanpix

Et par minutter med magi fra Marouane Fellaini avgjorde.

11.11.12 08:08

EVERTON - SUNDERLAND 2-1:

Sunderland kom til Goodison Park uten å ha scoret på de tre siste ligakampene, og med fattige seks mål totalt på ni runder.

Likevel var det Martin O'Neills utvalgte som kom til de største mulighetene i åpningsminuttene.

Steven Pienaar skjøt først hull i lufta på en ellers fin sjanse. Deretter var det gjesteangriperne Stéphane Sessegnon og Steven Fletcher som kom til hver sin store mulighet, uten å sette ballen i nettet.

Begge lagene spilte seg senere fram i gode posisjoner uten å få helt klem på avslutningene. Everton-kaptein Phil Neville traff riktignok godt da han ladet skuddfoten fra rundt 25 meter, men Simon Mignolet kom seg i posisjon til å avverge til corner.

Første mål på tre uker
Først på overtid av omgangen ble det nettsus i Liverpool. Og det var Sunderland som sprakk nullen etter et hjørnespark fra Sebastian Larsson.

Everton fikk bare halvveis klarert ballen ut av feltet. Leon Osman sovnet fullstendig fra markeringsansvaret da Craig Gardner lempet en høy ball inn i feltet fra returrommet.

Der dukket Adam Johnson opp og styrte ballen forbi Tim Howard.

Etter en overraskende åpen første omgang var det etter hvert Everton som tok et grep om kampen etter hvilen.

I løpet av tre gylne minutter det siste kvarteret åpnet Marouane Fellaini det ellers tette Sunderland forsvaret med to strålende involveringer.

Glimrende fotarbeid
Først vendte belgieren opp med flere forsvarere i ryggen, før han på imponerende vis overlistet Simon Mignolet med en velplassert markkryper.

Like etterpå var Fellaini nest sist på ballen da han flikket en pasning fra Pienaar med hælen. Ballen gikk gjennom den ørlille åpningen mellom beina til John O'Shea og videre til Nikica Jelavic.

Kroaten gjorde ingen feil alene med Mignolet, og satte inn målet som avgjorde kampen til fordel for hjemmelaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.