Denne mannen er vaksinert mot å score

Foto: Andrew Yates (Scanpix)

Manchester United inntar tabelltoppen med ny klubbrekord. Men Wayne Rooney scorer ikke - ikke engang fra straffemerket.

14.12.10 08:48

MANCHESTER UNITED - ARSENAL 1-0:

Klokken kvart på ni ble Ole Gunnar Solskjær hyllet av et fullsatt Old Trafford, som et verdig punktum for nordmannens 14 år i Manchester United.

- Alt fra første minutt og fram til i dag. Det har vært en utrolig reise, og jeg har hatt en fantastisk tid her. Klubben har vært fantastisk med meg, og supporterne har selvsagt gjort oppholdet mitt veldig, veldig hyggelig, sa Solskjær i sin takketale til supporterne.

Les saken: Solskjær ble hyllet av United-fansen

Klokken kvart på elleve kunne United-supporterne juble over tre poeng mot rivalene fra Arsenal og tabelltopp, med en kamp mindre spilt enn alle konkurrentene. Til alt overmål uten å ha tapt en eneste kamp i årets Premier League - 16 kamper ut i sesongen uten tap er dessuten klubbrekord for Manchester United.

Og spesielt én mann var nok spesielt lykkelig over både trepoengeren og klubbrekorden. For Wayne Rooney ser ut til å være vaksinert mot å score for Manchester United, ikke engang fra straffemerket. Da er det greit at andre scorer målene.

Heldig scoring
Men tilbake til kampen: Man kan på ingen måte si at det var ufortjent at vertene tok ledelsen i den første omgangen på Old Trafford.

De to lagene var riktignok jevnspilte, og den første omgangen var ikke akkurat tettpakket av gedigne målsjanser til noen av lagene. Likevel fikk Nani muligheten midtveis i omgangen, men skuddet fra portugiseren strøk Arsenal-keeper Wojciech Szczesnys lengste stolpe.

Like før pause kunne imidlertid hjemmefansen juble over scoring.

Igjen var Nani involvert, da han dro seg fri fra høyrekanten og fikk lagt inn. Ballen gikk via beinet til Gael Clichy, og inne i feltet fikk Ji-Sung Park akkurat rettet opp hodet og truffet ballen slik at den gikk i en bue over keeper Szczesny.

En vakker, om enn litt heldig scoring, og vertene kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Keeperproblemet løst?
Og United gikk ut i hundre også etter hvilen.

Wojciech Szczesny, som erstattet en vraket Lukasz Fabianski i Arsenal-buret og gjorde sin ligadebut for kvelden, viste at han kan være redningen for Arsenals keeperproblemer da han reddet forsøket fra Anderson alene gjennom ti minutter ut i andre omgang.

Etter redningen så det imidlertid ut til at Arsenal våknet opp, og gjestene begynte å sette inn et press mot Edwin van der Sars ende av banen. Men verken Marouane Chamakh eller Andrej Arshavin klarte å utnytte mulighetene, mens Nani ikke klarte å sette ballen under tverrliggeren for United.

Så, etter 72 minutter, fikk Wayne Rooney muligheten til å doble årets målkonto - fra én til to scoringer.

Straffemiss
Igjen var det Nani som skapte situasjonen i kamp mot Clichy, da portugiseren slo et innlegg opp i franskmannens hånd og dommer Howard Webb resolutt pekte på straffemerket.

Men Rooneys forsøk gikk over Szczesnys tverrligger, og dermed var det fortsatt kamp på Old Trafford.

Men Arsenal klarte aldri å komme tilbake. I forsvar jobbet nemlig Manchester United utrettelig, og lot ikke gjestene få noen muligheter til en utligning.

Dermed inntar Manchester United toppen av Premier League-tabellen, og det med én kamp til gode på konkurrentene. Laget har to poeng ned til Arsenal og Manchester City på annen- og tredjeplass, mens et Chelsea med formsvikt følger ytterligere ett poeng bak.

Og om rødtrøyene utnytter hengekampen mot Blackpool, kan laget virkelig ta et rykk mot deres fjerde Premier League-tittel på fem år.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag