RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mannen gir Jan Jönsson hodebry

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg tar heldigvis ikke ut laget, sier lagkamerat.

RBK - VÅLERENGA 3-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Ved siden av Tore Reginiussen har Per Verner Rønning gjort gode kamper når Stefan Strandberg har vært ute av laget med skader eller suspensjoner.

Nå vil han gjøre plassen til sin egen.

- Jeg skulle vel strengt tatt ikke starte denne kampen heller.

Det sa Per Verner Rønning til Nettavisen etter at han igjen hadde spilt en solid kamp på midtstopperplassen hos Rosenborg.

For per dags dato er det Stefan Strandberg som er førsteprioritet på plassen ved siden av Tore Reginiussen. Rønning håper nå at de gode prestasjonene skal gjøre ham vanskelig å utelate fra laget - uansett hvilke spillere som er tilgjengelige.

- Jeg håper virkelig jeg blir vurdert på lik linje med de andre. Jeg vil ikke være noen vikar. Jeg er ikke bare her for å fungere som stallfyll, sier midtstopperen, som kom fra Bodø/Glimt, til Nettavisen.

- Tar heldigvis ikke ut laget
Nyinnkjøpte Tore Reginiussen har tatt solid grep rundt Jim Larsens plass i RBK-forsvaret. Ved sin side har han vekslet mellom å spille med Strandberg eller Rønning. Han er glad han ikke er i Jan Jönssons sko.

- Jeg tar heldigvis ikke ut laget. De er begge veldig gode midtstoppere, sier Reginiussen.

Reginiussen mener det ikke er noe å utsette på Rønnings innsats i Strandbergs fravær.

- Han har helt klart tatt vare på sjansene sine. Han viser at han er mentalt sterk. Konkurransen er gull verdt. Det er noe som vil gjøre oss alle bedre, sier midtstopperen fra nord.

- Tatt vare på sjansene
Etter flere solide kamper i den bakre rekken føler Rønning selv at han har fått vist seg godt frem.

- Jeg mener jeg har tatt godt vare på sjansene mine. I de kampene jeg har spilt føler jeg det har gått veldig bra, sier Rønning.

- Tenker du på at du fungerer i vikarrolle?

- Nei. Jeg gjør bare mitt beste når jeg får muligheten, så får jeg håpe at de ikke tenker på meg bare som en vikar, sier Rønning etter litt betenkningstid.

Med mulige karantener og skader er det store muligheter for rokkeringer kontinuerlig i forsvaret blant de tre midtstopperne i RBK. Rønning mener Rosenborg har et solid forsvar - uansett hvem som er på banen.

- Vi fungerer dynamisk der vi gjør en god jobb uansett hvem vi spiller sammen med. Det blir sikkert mye spilletid på alle sammen, og da er det viktig å fungere, sier Rønning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Riktig tankegang
RBK-trener Jan Jönsson mener Rønning har god grunn til å være fornøyd med egen innsats.

- Ja, han har vært veldig solid når han har spilt, sier Jönsson.

- Er han per dags dato en vikar for Strandberg?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er viktig at han ikke går rundt å tenker på at han er vikar, det er riktig tankegang, sier RBK-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere