RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mannen jakter på syklister

(Skjermdump: www.dailymotion.com)
Sist oppdatert:
Skal du på sykkelferie i Frankrike? Da bør du lese dette først!

Cagnes-sur-Mer er den største forstaden til Nice, og ligger 15 kilometer utenfor bykjernen.

I kraft av sin plassering ved Den franske Riviera, har byen også en flott strandpromenade som selvsagt tiltrekker seg oppmerksomhet både fra de fastboende og turistene i områdene. Den folksomme promenaden har hatt sine utfordringer i forhold til syklister og fotgjengere.

Faktisk har situasjonen blitt slik at de lokale myndighetene nå ser nødvendigheten av å regulere ferdselen langs strandkanten. Man har derfor innført visse soner der både fotgjengere, syklister og rulleskøytebrukere er nødt til å holde seg innenfor en fartsgrense pålydende 10 kilometer i timen.

Her kan du se innslaget (reportasjen er på fransk).

- På denne strekningen er fartsgrensen akkurat nå 10 kilometer. Det er for å unngå en alvorlig ulykke, sier borgermester Louis Nègre i Cagnes-sur-Mer til fransk TV.

Radarkontroll på promenaden
For å vise at man nå mener alvor, ble polititjenestemenn kalt ut i gatene for å utføre radarkontroll langs promenaden i Cagnes-sur-Mer. Fra 11. september er det ingen bønn om man råsykler langs strandkanten.

Dersom man bryter fartsgrensen venter nemlig et pålegg på 35 euro (i overkant av 270 norske kroner).

Strandpromaden har også fått oppmalt fartsgrense langs gangstien og informerende bannere er også hengt opp langs det aktuelle veistrekket.

Les også: Vil ha fartsgrense på sykkelritt

Debatten om fartsgrenser og syklister blusset også opp i Norge i forbindelse med Sørlandsmesterskapet i sykkel. I et svarbrev til arrangøren av rittet, svarte Statens vegvesen følgende:

- For å besvare søknaden må vi ha flere opplysninger om hvordan rittet planlegges gjennomført. På noen av strekningene er det skiltet hastighet – 30, 40 og 50 kilometer i timen. Fartsgrensene skal overholdes også for sykkelritt, sto det å lese i svarbrevet.

- Så molbo det kan få blitt
Det tok ikke lang tid før både Dag Otto Lauritzen og Frp-politiker Bård Hoksrud kastet seg inn i debatten. Begge var skjønt enige om at Vegvesenet opptrådte altfor firkantet mot arrangøren av sykkelrittet.

- Det er jo så molbo og så dumt det kan få blitt. Det kan jo ikke være sånn at man må holde fartsgrensen for å vinne et sykkelritt. Da blir jo hele poenget med konkurransen borte, uttalte Lauritzen på procycling.no.

Les også: - Dette blir bare dumt

- Jeg håper det går an å bruke hodet og sørge for at NM og andre sykkelritt blir folkefestene de er ment å være, påpekte Hoksrud og ville ha kulturminister Anniken Huitfeldt på banen for å endre ordlyden i Vegdirektoratets forskrifter.

Hva mener du? Er det en god idé å innføre en fartsgrense for syklister og fotgjengere også i Norge? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere