KØBENHAVN/PARKEN (Nettavisen): Før den første kampen mellom FCK og Rosenborg på Lerkendal ble trønderne advart mot danskenes senegalesiske spiss, Dame N´Doye.

Han gjorde imidlertid lite annet enn å bomme på de to feite sjansene han fikk alene mot RBK-keeper Daniel Örlund.

Onsdag kan det bli tøffere for både Örlund og Rosenborg. Da er nemlig brasilianeren César Santin tilbake.

Og den 29-årige spissen har for vane å score i store kamper.

Les også: Denne mannen kan senke RBK

Spiller for de store anledninger
Santin var skadet da det første oppgjøret ble spilt på Lerkendal for en uke siden, men siden da har han blitt frisk og spilte 60 minutter i FCKs kamp mot Lyngby i helgen.

Da kvitterte han med et mål.

FCK-trener er sikker på at Santin også blir en viktig spiller mot RBK, men under pressekonferansen tirsdag ga han uttrykk for usikkerhet rundt hvilken rolle Santin ville få.

- Han spilte 60 minutter på lørdag og da var han variabel, men scoret et fint mål. Siden da har han bare trent lett. Vi får se på treningen i dag hvor mye han tåler. Han holder nok ikke 90 minutter med det treningsgrunnlaget han har nå, sier Solbakken, før han legger til:

- Han er samtidig en «big match player», så han kommer helt sikkert på banen i løpet av kampen. Med mindre vi kan spare ham til søndag, men så enkelt blir det nok ikke, smiler Solbakken.

Eggen: - Dæm va dritings!

Trenger balanse
Men Solbakken utelukker ikke at Santin blir å finne i startoppstillingen, da sammen med Jesper Grønkjær og Dame N´Doye på topp.

Det blir i så fall en ellever med så mange offensive fibre at Ståle Solbakken frykter litt for balansen i laget.

- Grønkjær og N´Doye starter helt sikker. Det kan være at vi velger også Santin, men da får vi veldig mange offensive fibre i laget. Det kan være bra, men det kan også være mindre bra, fordi man trenger en balanse i laget.

Det sier Solbakken vel vitende om at Rosenborg går ut mot FCK for å få seg et tidlig mål. Da krever det også et defensivt fokus.

Scoret mot Valencia
Men uavhengig av om han starter eller ikke vil nok Santin være en spiller som kan prege kampen.

For Solbakkens påstand om at Santin er en mann for de store anledninger er det liten tvil om at stemmer.

I 2008 sørget han for 1-1-målet da FC København klarte uavgjort borte mot Valencia. Den gang var også RBK blant Rosenborgs motstandere i gruppespillet i det som den gang het UEFA-cup.

I den siste kampen i gruppespillet sørget Santin for at FCK tok seg videre da han scoret kampens eneste mål i oppgjøret borte mot belgiske Club Brugge.

Dermed har Santin erfaring med å score i viktige kamper i europacup. Den egenskapen kan bli avgjørende i Parken onsdag kveld.