*Nettavisen* Sport.

Denne mannen liker å ha det vondt

Foto: (Cornelius Poppe/Scanpix)

Derfor kan Tor Arne Hetlands drøm gå i oppfyllelse.

25.12.08 11:26

- Det er den optimale konkurransen, sier Tor Arne Hetland til Nettavisen.

32-åringen snakker selvfølgelig om Tour de Ski. Lørdag – altså 3. juledag – braker det løs for tredje gang. Sju etapper på ni dager skal skille gutter fra menn.

Tor Arne Hetland tar definitivt mål av seg til å være i den siste kategorien. 34-åringen mener suksess i Tour de Ski er viktigere enn suksess i VM denne vinteren. Fordi det altså er den optimale konkurransen.

MARIT BJØRGEN:- På tide at jeg leverer

- Den komplette løperen
- Det er Tour de Ski jeg har trent for i hele år, fastslår han.

- Hvorfor mener du touren er større enn VM?

- Fordi du må beherske både lange og korte distanser, og både klassisk og skøyting. Og du må klare å omstille deg veldig fort. Den som vinner er den komplette skiløperen

Er det noen ingen skal tvile på, der det at Hetland har lyst til å stå fram som den komplette langrennsløperen. Den gamle sprintkongen tar rett og slett mål av seg til å vinne.

Og han mener sjansen kanskje større enn de foregående årene. Fordi han vet enda mer om hva det handler om. Og ikke minst fordi ingen har stått fram som overmennesker hittil i sesongen.

Ingen storfavoritt
For to år siden var det svært oppskriftsmessig da Tobias Angerer vant. I fjor var det knapt spennende da Lukas Bauer cruiset opp slalåmbakken Alpe Cermis til en overlegen triumf.

- Det er ikke like lett å se en klar favoritt denne sesongen. Jeg ser kanskje på Axel Teichmann som den største favoritten. Han har begynt å få opp farten i individuelle løp, henger garantert med i fellesstart og har faktisk vært bra i noen sprinter også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (SCANPIX)

- Pietro Piller Cottrer virker også veldig sterk. Og så synes jeg Norge har et spennende lag, sier Hetland.

Han har med seg Petter Northug, John Kristian Dahl, Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby og Tord Asle Gjerdalen på laget. I et uoversiktlig landskap, hører faktisk alle seks med i favorittsjiktet.

Vondt
Og Hetland tror det blir så jevnt som sesongen så langt har gitt signaler om.

- I dette gamet er det erfaringsmessig veldig lite som forandrer seg på 14 dager, poengterer rogalendingen som for lengst har gjort trønder av seg.

- Hva blir avgjørende?

- For det første er det viktig å få en god start. Holder du deg foran, slipper du å mase. Men det aller viktigste er å være forberedt på at det kommer til å gjøre skikkelig vondt. Ellers har du ikke en sjanse.

- Og du er forberedt?

- Jeg har i hvert fall hatt det skikkelig vondt på trening i år, sier Hetland, som er kjent for å være tøffere med seg selv enn de fleste andre.

Både i 2007 og 2008 kom han til topps som femtemann. Kanskje er 2009 året da Tor Arne Hetland krysser den siste mållinja først av alle i Tour de Ski.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag