Gang på gang har Robert Gesink skuffet i Tour de France.

Nederlenderen har i flere år vært nevnt blant de som kunne ta steget opp på podiet sammenlagt i verdens største sykkelritt.

26-åringen har imidlertid skuffet fansen. Velt tidlig i rittet har blitt en uvane nederlenderen sliter med å gjøre noe med. Sjetteplassen fra 2010 er fortsatt Blanco-rytterens beste sammenlagtplassering.

Les også:Nordhaug starter ikke med blanke ark

Trenger sponsor
Nå har Gesink bestemt seg for å satse mot Giro d’Italia neste sesong. Det er flere grunner til det. Én er at laget, Blanco Pro Cycling, ennå ikke har en hovedsponsor.

- Akkurat nå er vi Team Blanco. Det betyr at vi ikke har noen sponsor, og vi må jobbe hardt for å finne en, sier Gesink til cyclingnews.

- Giroen er det første store etapperittet, og jeg tror det vil være en god ting å vise hva vi er lagd av der.

Podiet er uten tvil et mål for Gesink, som fortsatt leter etter det virkelig store gjennombruddet i et av de tre treukersrittene. Samtidig avslører han at årets Giro d’Italia gir han en ekstra motivasjon.

- Å komme på podiet ville vært stort. Jeg så på årets ritt og så at Ryder (Hesjedal) gjorde det veldig bra. Jeg tenker at dersom han kan gjøre det så bra, kan jeg forhåpentligvis gjøre det også. Det er målet.

Sterkt lag
Og Gesink kan neppe klage på laget han får med seg til Italia. Supertalentet Wilco Kelderman og klatresterke Steven Kruijswijk skal trolig kjøre rittet. Det betyr mye klatrestyrke og hjelp for Gesink.

- Vi kommer til å komme med et veldig sterkt lag. Når jeg trenger det, vil guttene til å være der.

Gesink kommer imidlertid trolig til å få tøff konkurranse i giroen. Vincenzo Nibali har allerede sagt at han kommer. Muligens kommer også Bradley Wiggins. Ivan Basso og Michele Scarponi blir etter alt å dømme å se på de italienske veiene neste år.

Gesink vil nedprioritere Ardenner-klassikerne neste sesong, men vil trolig være å se i Tour de France. Det vil han være kaptein sammen med Bauke Mollema.