*Nettavisen* Sport.

Denne mannen nektes å spille

Bet365 vil ikke ha Pål Jensen som kunde. Han taper nemlig ikke.

23.09.08 15:39

De fleste har vel nå fått med seg spillskandalen: Prestesønnen Bjarte Baasland tapte flere titalls millioner kroner til to spillselskap, hovedsakelig Bet365 og Centrebet. Ingen gjorde noe forsøk på å stoppe eller hjelpe Baasland.

Snarere tvert imot.

VG har tidligere skrevet om 24-åringen Henning Myrer, som under sin tid som ansatt i Bet365 opplevde at selskapet gjorde alt det kunne for å beholde Baasland, inkludert å gi ham en bonus på 250.000 kroner.

Les Pål Jensens kommentar-artikkel her: En pill råtten bransje

Får bare spille lavt
Nettavisens travekspert Pål Jensen har erfart den andre siden; han får dårlig behandling fordi han vinner!

- Det er helt håpløs måte å drive forretning på, spør du meg. Det går ikke an å forsvare at du tilbyr produktet til en person og ikke til en annen. Det er helt uholdbart. Så enkelt er det, mener Jensen.

Jensen har selv jobbet som frilanser for Bet365 på trav, da selskapet gjorde sitt inntog på det skandinaviske markedet.

- De var helt nye i bransjen i Skandinavia og skulle inn på travmarkedet med med «Head 2 Head», og jeg hadde lang erfaring med det som spiller og fikk jobb hos dem. Det var til og med jeg som bestemte hvor mye som skulle være maks gevinst. Trav er en liten gren, så de har ikke så store maksgevinster her. Etter hvert fikk jeg greie på at folk som vant hos oss, fikk kuttet limiten. Da konfronterte jeg de med det, men da sa de at «det var bare sånn de gjorde». Dette var i 2004, forteller Jensen.

Han forsøkte mandag å spille på Brann i bortekampen mot Lillestrøm til 3,8 i odds hos Bet365. Men han fikk ikke lov til å satse mer enn 85 kroner og 71 øre.

Samtidig opprettet Nettavisen en ny konto og forsøkte å spille på samme kamp. Vi fikk lov til å satse 8571 kroner.

- Det er hundre ganger så mye ... Hvis jeg vinner hos NordicBet og Centrebet, setter de ned limiten på trav. Men Bet365 setter ned limiten på meg som kunde. De vil bli kvitt meg uansett. Der skiller Bet365 seg ut fra andre, forteller Nettavisens travekspert.

1 krone måtte godkjennes
Centrebet behandler Jensen på samme måte på trav, men det australske selskapet lar ham spille fritt på andre oddsspill.

- Centrebet har alltid vært kjent for å godta høye innsatser. Men jeg skulle sette 400 kroner til under fire i odds på en dobbel, og der fikk jeg bare gjennom 180 kroner. Og så satte de med en gang ned oddsen på det jeg skulle spille på, for da trodde de sikkert at oddsen var feilsatt. Det er det for så vidt mange selskaper som gjør. De finner en kunde som er god og justerer etter den kunden. Men de burde ha godtatt hele innsatsen og deretter satt ned oddsen. De kunne jo ikke tape mer enn 1200 kroner netto på meg.

Jensen forsøkte for nysgjerrighetens skyld å satse én krone. Også det spillet måtte spesialgodkjennes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Det er så tåpelig. Trav er tydeligvis en risk for dem, men dette blir barnslig.

- Er denne forskjellsbehandlingen spesielt typisk Bet365 og Centrebet?

- Fakta er at omtrent alle praktiserer dette, forteller Jensen. Han har skrevet en kommentarNettavisens travmagasin om sitt syn på disse selskapene.

Lokkemat
I kommentaren forteller han også om de aggressive rekrutteringsmetodene disse selskapene benytter seg av. Unibet lokker for eksempel nye norske kunder med at de kan få opptil 2500 kroner av dem ved å registrere seg og gjøre et innskudd.

Jensen mener at mange av problemene knyttet til internasjonale spillselskap kunne vært unngått dersom bookmakerne hadde hatt lover og regler å følge.

Ifølge VG vil Gambling Commision i Storbritannia, som regulerer spillbransjen der, nå vurdere hvordan de skal følge opp skandalen rundt Bet365 videre.

- Sjefen i Bet365 sier at de følger lover og regler, men det kan jeg ikke skjønne når de kan forskjellsbehandle kunder. Da er det noe galt med reglene. Det tror jeg de fleste vil oppfatte som urettferdig, konstaterer Jensen.

- Vil Trond Giskes lovforbud mot å overføre penger til spillselskapene hjelpe?

- Det gjør det mye vanskeligere for folk flest. Hvis du vil, klarer du å omgå det. Jeg har alltid satt inn med Visa, men det går nok ikke lenger. De som vil spille, vil nok spille uansett. Men det vil helt sikkert gå utover omsetningen deres.

Direktør John Coates i Bet365 avfeier de fleste påstandene som selskapets tidligere ansatte Henning Myrer har framsatt overfor VG.

- Vi kan ikke kommentere individuelle kunder, men påstandene som fremkommer mot oss er utrolige, mener Coates.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.