*Nettavisen* Sport.

Denne mannen scorer kun viktige mål

Foto: REUTERS / Darren Staples / Scanpix

James Collins ordnet tre poeng for presset Aston Villa.

10.04.11 19:46

VILLA - NEWCASTLE 1-0:

James Collins er en farlig mann på dødballer. Han har i tillegg for vane å bli enda giftigere dersom Aston Villa virkelig trenger det.

Tre ganger har midtstopperen scoret i Premier League denne sesongen. Alle gangene har målene vært svært viktige for «The Villains».

Collins var mannen som ble matchvinner i sluttminuttene mot Blackpool i november, da de vinrøde vant 3-2 på eget gress.

Samme mann utlignet for Villa i derbyet mot Birmingham i januar. Oppgjøret endte 1-1.

I tillegg sørget waliseren for den avgjørende scoringen i søndagens kamp.

-Kjente presset
- Vi visste før kampen at det var viktig for oss å ta ledelsen. At vi holdt på den viste at det er fantastisk lagånd her, sa Collins, før han la til:

- Alle kjente presset. Både spillerne og fansen, fordi tabellposisjonen vår åpenbart ikke er god. Å klare å holde på en 1-0-ledelse var stort

Newcastle kom aldri tilbake etter Collins hodestøt i førsteomgangen. Manager Alan Pardew fortvilet måtte se Peter Løvenkrands misbruke et par gode muligheter i sluttminuttene

Danske Løvenkrands klarte ikke å plassere sin heading utenfor Villa-keeper Brad Friedels rekkevidde da to minutter gjensto av ordinær tid. Skuddforsøket tre minutter på overtid ble også blokkert av vertenes forsvar.

- Vi la ned en solid innsats, men vi kunne ha vært bedre i pasningsspillet. Villa var nervøse og vi kunne ha fått mer ut av kampen, mente Newcastle-manager Alan Pardew.

Ro i rekkene
Det har vært mye uro i Aston Villa denne sesongen. Martin O'Neill bestemte seg for å forlate Birmingham-klubben allerede før sesongen var i gang.

Etter hvert kom franske Gérard Houllier inn som erstatter, men den tidligere Liverpool-manageren har ikke fått det til å svinge av laget. Det til tross for at han fikk hente inn Englands landslagsspiss Darren Bent i vinter.

Tidligere i vår ble målscorer Collins og midtstopperkollega Richard Dunne straffet av klubben etter å ha havnet i klammeri med en av Villas trenere.

Etter seieren var det imidlertid ingen i Villa-leiren som klaget.

Aston Villa tok seg opp i 37 poeng med søndagens seier, og ligger fem poeng over nedrykksstreken. Newcastle har ytterligere to poeng og ligger fortsatt på øvre halvdel av tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.