Gå til sidens hovedinnhold

Denne mannen skal lede U21-gutta i EM

NFF går for intern løsning.

Tor-Ole Skullerud ble torsdag ettermiddag bekreftet som ny hovedtrener for det norske U21-landslaget i fotball.

Norges Fotballforbund ble tvunget til å se seg om etter en erstatter da Per Joar Hansen for noen uker tilbake ble presentert som ny sjef for Rosenborg.

Skullerud var assistenttrener under både Øystein Gåre og Per Joar Hansen på U21-landslaget, i tillegg til at han vikarierte som landslagssjef i perioden etter Gåres bortgang. Han har dermed vært trener for U21-landslaget de siste tre årene.

- Jeg er veldig fornøyd og glad over å få tilliten. Vi har startet på en reise som gir oss store muligheter. Laget består av mange gode spillere som har etablert et sterkt samhold. Vi skal videreutvikle oss og målet er å gå videre fra gruppespillet i EM. Det mener jeg er realistisk, sier U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud til fotball.no.

Relasjon mellom lagene
Skullerud har hele veien vært en av de mest aktuelle kandidatene til jobben, og det har også vært velkjent at spillerne foretrakk den tidligere Vålerenga-treneren.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er storfornøyd med at ny trener nå er på plass.

- Vi har vært opptatt av kontinuitet og samarbeidet med A-herrer, og relasjonen mellom ledelsen på A-herrer og U21 har vært god. Vi har gjort en grundig kartlegging av kandidater, og vi har hatt samtaler med flere av dem. Tor Ole var NFFs førstevalg, og vi har stor tro på at han vil videreføre den gode jobben som han og Perry har gjort i fellesskap, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Spennende løsning
Generalsekretær Kjetil Siem i NFF er svært fornøyd både med ansettelsesprosessen og resultatet av den.

- Det har vært en spennende periode, og vi har brukt samme prosess og utvelgelsesmetode som da vi ansatte landslagssjef for A-kvinner. Vi har fått en meget spennende løsning, sier Kjetil Siem til fotball.no.

Skulleruds assistenttrener vil ifølge NFF bli ansatt i løpet av kort tid.

Norge møter Russland, Spania og Nederland i februar og mars før EM-sluttspillet i juni. Der venter vertsnasjonen Israel, Italia og England i gruppespillet.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021