Gå til sidens hovedinnhold

Denne mannen skal til VM

Norge har tatt ut sin første syklist til sykkel-VM, men det er hverken Hushovd eller Boasson Hagen.

Mannen som har fått grønt lys fra NCF til å stille til start i VM er Reidar Borgersen.

Den tidligere skøyteløperen, som kun har vært syklist i halvannet år, fikk etter lørdagens rankingritt i Trondheim beskjed om at han skal forsvare de norske fargene på tempoløpet i VM.

- Det føles veldig godt, og litt overraskende å bli tatt ut allerede nå. Samtidig er jeg veldig ydmyk i forhold til at jeg får lov til å prøve meg mot de beste i verden, forteller Joker Merida-rytteren til procycling.no.

Viktig med tidlig beskjed
Tempospesialisten tok en klar sølvmedalje ved årets NM, akkurat slik han gjorde i fjor også. Begge gangene var det Edvald Boasson Hagen som ble for sterk for Borgersen.

Om Boasson Hagen kjører tempoen under VM eller ikke er ikke avgjort ennå. Formelt sett er verken han eller Thor Hushovd tatt ut, selv om det nok bare er et tidsspørsmål.

For Borgersen var det viktig å få klarsignalet så tidlig, slik at han kan konsentrere seg om å komme seg i best mulig form til VM-tempoen, som går av stabelen 21.september.

- Det var veldig viktig å få beskjeden så tidlig. Det gjør at jeg kan legge opp treningen for å være best mulig i København, og jeg slipper å vise hva jeg kan hver eneste uke.

Vant rankingritt
- Samtidig har jeg lagt opp treningen etter NM med tanke på at jeg skulle få kjøre VM. Derfor blir det ikke noen særlige endringer i treningsopplegget.

Som sagt var det etter lørdagens rankingritt i Trondheim at Joker Merida-syklisten fikk beskjeden om at han var klar for sin største utfordring på sykkelsetet.

Det 40 kilometer lange rittet vant selvsagt den nå VM-klare rytteren, foran Ringeriks-Kraft-duoen Mikael Schou og Alexander Randin.

- Det føltes ganske bra i dag, men jeg ble sliten på vei tilbake (fra vending, red. anm.).

PS: Borgersen har også brukt uken til å skaffe seg NM-gull på 1000 meter og 4000 meter på bane.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken