RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mannen temmet Bale

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Grétar Steinsson var én av mange helter da Bolton slo Tottenham.

BOLTON - TOTTENHAM 4-2:

De fløy høyt i midtuken, Tottenham. Etter å ha knust regjerende Champions League-mester Inter på hjemmebane, anført av en strålende Gareth Bale, skulle lørdagens oppgjør mot Bolton i Premier League være «a walk in the park».

Men der Tottenham tok Inter på senga på White Hart Lane på tirsdag, var det Bolton som sjokkerte Tottenham fra start av på Reebok Stadium.

For selv om Gareth Bale til tider viste fram noe av det som gjorde Maicon og Lucio svimmel, hadde Boltons islandske høyre back Grétar Steinsson etter hvert god kontroll på Tottenhams viktigste angrepsvåpen.

Og dermed kunne Boltons krigere etter hvert ta en sterk seier mot Tottenham.

Offside-mål
For det var et aggressivt hjemmelag som gikk rett i strupen på Tottenham. Harry Redknapps nykomponerte midtbane med Sandro, Wilson Palacios og Luka Modric sentralt ble gang på gang kriget i senk av Boltons midtbane.

Men selv om hjemmelaget startet klart best, var det lite uttelling. Faktisk skapte Bolton knapt noen sjanser.

Det gjorde imidlertid heller ikke Tottenham, som virket overraskende tannløse.

En halvtime ut i kampen så det likevel ut til at londonlaget skulle kvikne til. Kanskje var det Champions League-triumfen mot Inter i midtuken som sørget for tunge bein?

Men idet gjestene så ut til å ta mer kontroll over kampen, slo Bolton til.

Et utkast fra Heurelho Gomes havnet i bena til Sandro. Brasilianeren vendte opp uten å vite at Fabrice Muamba kom stormende rett bak. Han taklet ballen til Matthew Taylor, som på én berøring spilte videre til Kevin Davies. Davies sto i offside da pasningen ble slått, men assistentdommeren fikk tydeligvis ikke med seg det.

Dermed kunne Davies vende opp, lade kanonen og sende Bolton i føringen. Gomes var etter skuddet, men klarte ikke annet enn å dytte kula videre inn i mål.

Tottenham uvanlig tamme
Men selv ikke målet til Bolton så ut til å vekke Harry Redknapps gutter fra dvalen. Likevel skulle de få en enorm mulighet til å utligne fem minutter før pause.

Selvfølgelig var Gareth Bale arkitekten, han ble spilt fri på siden og slo et hardt innlegg bak Boltons backrekke. Men der Peter Crouch var akkurat tidsnok på plass mot Inter til å sette inn 2-0, kom spissen akkurat for sent til å styre innlegget inn bak Jussi Jääskelainen i Bolton-målet.

Etter hvilen skulle Bolton fortsette i samme spor som i førsteomgangen. Aggressive over hele banen og med stor entusiasme i spillet.

Det var imidlertid gjestene som skulle skape den første store sjansen etter pausen. Og nærmest som vanlig var det Gareth Bale som sto for muligheten.

Et frispark i god posisjon ble tatt av Bale, og utførelsen var nesten perfekt. Ballen skrudde over muren, hadde retning for krysset, men gikk dessverre for Bale og Tottenham i tverrliggeren og ut til femmeter for hjemmelaget.

Vanskelig for gjestene
Og da Tottenham ikke fikk uttelling, var det Bolton som skulle fortsette å kjøre showet. Owen Coyles gutter virket å være ustoppelige foran et meget entusiastisk hjemmepublikum.

Derfor eksploderte det da de endelig fikk uttelling for innsatsen. Etter massivt press havnet ballen av alle steder i bena til høyreback Grétar Steinsson, som satte inn sitt tredje Premier League-mål noensinne i langhjørnet.

Der og da så oppgaven umulig ut for Redknapps mannskap.

Kontrasten fra midtuken da de herjet med Inter i Champions League til prestasjonen på Reebok Stadium var enorm.

Og da Tottenham aldri så ut til å få på plass en skikkelig sluttspurt, ble det til dels enveiskjøring mot slutten. Et kvarter før slutt så Tottenham faktisk ut til å gå fullstendig i oppløsning.

Først skjøt Matthew Taylor i stolpen, deretter kom Fabrice Muamba alene gjennom, før Chung-Yong Lee ble dyttet overende i feltet av Benoit Assou-Ekotto og Bolton fikk et korrekt idømt straffespark.

Kevin Davies var iskald og satte sitt andre mål for dagen, denne gang fra ellevemeteren.

Sluttspurt til ingen nytte
Det så nærmest helsvart ut for Tottenham, men et ørlite håp om poeng ble vekket da høyreback Alan Hutton førte innover i banen og skrudde vakkert inn reduseringen til 1-3 med venstrefoten sin.

Og da Roman Pavluychenko dunket inn 2-3 på hel volley tre minutter før full tid kunne det se ut til at Tottenham skulle trylle fram ett poeng ut fra ingenting.

Men i stedet for at bortelaget tok kommandoen og kjørte på for utligning, var det Bolton som styrte oppgjøret ut tiden.

Riktignok kom Tottenham nesten helt alene gjennom rett før overtiden var ute, men en takling i siste liten av Stuart Holden sørget for at Tottenham aldri fikk den store muligheten de ventet på.

Og i det påfølgende angrepet kom Martin Petrov alene gjennom og satte kula forbi Gomes i Tottenham-buret og punkterte med det oppgjøret.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere