RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mannen tok Hushovds plass

Foto: Mark Gunter (Scanpix/AFP)
Sist oppdatert:
- Verdensmestertrøyen veide nok tyngst, tror sykkelekspert.

Lørdag ble det klart at Thor Hushovd ikke er en del av BMCs lag til Tour de France.

Med et lag bygget rundt Cadel Evans og Tejay Van Garderen håper amerikanerne å utfordre Chris Froome om sammenlagtseieren. Da ble det ikke plass til den norske sykkelhelten.

Joker Merida-sjef Gino Van Oudenhove har sin teori om hva som kostet Hushovd Tour de France-plassen.

- Jeg tror det er Gilbert som tar plassen til Hushovd, sier belgieren til procycling.no.

- BMC kunne bare ha én rytter med fri rolle, og så måtte resten være bygget rundt Evans. Da tror jeg verdensmestertrøyen veide tyngst.

Les også: Hushovd vraket til Tour de France

Rene hjelperyttere
Med Evans og Van Garderen på startstreken har BMC to kandidater til å kjempe om pallplass i årets Tour de France. Alle de andre rytterne, med unntak av Philippe Gilbert, er det soleklart at kun er tilstede for å hjelpe duoen.

- Det er en vanskelig situasjon rundt Thor. Man kan ikke sette han opp som en ren hjelperytter, men man trenger å ha med rene hjelperyttere som Bughardt og Moinard. Jeg tror heller ikke det var hensikten til Hushovd å være 110 prosent hjelper. Jeg skjønner BMC, men synes det er kjedelig.

Hushovds tidligere lagkamerat, Mads Kaggestad, synes det er synd at Hushovd heller ikke i år får delta i verdens største sykkelritt. Han mener BMC kunne dratt god nytte av å ha både Hushovd og Gilbert på start.

- Jeg tror Hushovd kunne gjort det bra som hjelperytter og i tillegg gjort det bra de gangene Gilbert hadde mislyktes, sier Kaggestad når procycling.no overbringer han nyheten om vrakingen.

- Jeg tror han og Gilbert kunne spilt godt sammen, de er jo venner og treningskompiser. Det kunne vært en spennende lagkonstellasjon. Thor er en vinnerskalle, men har ikke mer stjernenykker enn at han kan jobbe for andre. Det så man et kroneksempel på da han trakk opp Farrar i Tour de France i 2011 med gul trøye.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- I kjempeform
Selv om dette blir det andre året på rad Hushovd ikke sykler touren, tror ikke Kaggestad kompisen er ferdig som syklist på høyeste nivå.

- I fjor var det opplagt. Da var han ikke i stand til å sykle touren. Han har hatt noen svingninger i år, men California var ikke så dårlig som noen vil ha det til. Han vant ritt på våren, men var syk under klassikerne. Sånn som han har kjørt i NM ser man at han ikke er noe vrak, sier Kaggestad før han legger til:

- Han er i kjempeform og grunnformen er glimrende. Han har i tillegg en enorm rutine og respekt i feltet som BMC kunne dratt nytte av. Jeg tror han har ble kjørt for hardt etter California av BMC, og kom litt nedkjørt til Dauphiné. Han viser allerede nå at han er bedre enn i Dauphiné. Det blir mye synsing fra min side, men jeg synes det er veldig synd og skjønner hvis han er skuffa.

Hushovds største prøvelse
BMC-rytteren har vært proff siden 2000, og kjørte Tour de France hvert år fra 2001 til 2012. I løpet av den lange proffkarrieren har det aldri buttet så mye imot som det har gjort de siste par årene. Det har gjort at mange mener han er ferdig som toppsyklist.

- Det er to år siden hans beste Tour de France, og jeg tror ikke han blir ferdig på den tiden. Han har mer å gi. Jeg håper ikke at han får en motivasjonsknekk nå. Dette er hans største test som proff, men jeg håper han klarer å mobilisere resten av sesongen og frem mot klassikerne neste år. Jeg er helt sikker på at Thor kan prestere i touren igjen. Han er ikke ferdig slik mange mener. Han er på vei opp igjen etter et vanskelig år.

Heller ikke Gino Van Oudenhove tror vi har sett det siste av Hushovd i Tour de France.

- Jeg synes han fortjener å kjøre touren igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere