RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mannen tror han kan slå Gilbert

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Joaquin Rodriguez drømmer om sin første store klassikerseier.

Joaquin Rodriguez har lenge vært en av de beste sterkeste ryttere i kupert terreng.

I 2009 ble han nummer to i favorittrittet Liège-Bastogne-Liège, hjalp Alejandro Valverde til seier i vueltaen samtidig som han selv ble nummer syv sammenlagt, og vant bronsen under VM i Mendrisio som hjelperytter for Valverde og Samuel Sanchez.

Det var likevel som hjelperytter han var mest kjent. Spanjolen hadde hjulpet Valverde på imponerende vis allerede fra 2006, og var stjernesyklistens mest betrodde.

Da Rodriguez dro fra Caisse d’Epargne og Valverde til Katjusja foran 2010-sesongen, fikk den lille spanjolen sitt definitive gjennombrudd som en av sykkelsportens beste.

Nesten
I den første sesongen i det russiske storlaget vant han World Touren, blant annet takket være andreplass i Flèche Wallonne, etappeseier og åttendeplass i Tour de France, og etappeseier og fjerdeplass i Vuelta a España. Den imponerende kjøringen fra starten til slutten av sesongen hadde fått mange til å åpne øynene for kapteinen «El Purito».

Også i år imponerte spanjolen stort. Han ble nummer to i både Amstel Gold Race og Flèche Wallonne, bare slått av uslåelige Philippe Gilbert. Liège-Bastogne-Liège ble en stor nedtur grunnet sykdom.

Han imponerte deretter stort i større etapperitt. Etter sykdom i starten av giroen, klatret han strålende på slutten og ble nummer fem sammenlagt. Han vant to etapper i Criterium du Dauphiné, og ble nummer fem i sammendraget. Han sto over touren, og vant heller to etapper i vueltaen, men uhell hindret en god sammenlagtplassering.

Vil vinne
Spanjolen avsluttet sesongen med å bli nummer tre i Lombardiet rundt, etter også ha blitt nummer fire i Clasica San Sebastian. Altså ble det en sesong hvor alltid var god, men sjelden best. Slik vil han helst ikke ha det neste år. Gode plasseringer har han fått nok av.

- Jeg har vært nummer to i alle tre: Amstel, Flèche og Liège, sier Rodriguez til Marca.

- Da jeg ble profesjonell var jeg spesialist i endagsritt, ikke etapperitt. Jeg var veldig rask og gjorde det bra. Det er fortsatt i meg, og derfor drømmer jeg om å vinne Liège-Bastogne-Liège, rittet jeg liker best. Hvis jeg kunne, ville jeg puttet alle andre- og tredjeplassene i en sekk, og byttet den med én seier i Liège.

Før Ardenner-klassikerne håper spanjolen på å kjøre sterkt i Tirreno-Adriatico. Det italienske rittet vender nemlig trolig tilbake til steinbratte Montelupone, en bakke hvor han har vunnet ved to anledninger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JOAQUIN RODRIGUEZ: Har blitt meget vant til å stå til høyre for vinneren etter Ardenner-klassikere.
JOAQUIN RODRIGUEZ: Har blitt meget vant til å stå til høyre for vinneren etter Ardenner-klassikere.

Giroen og vueltaen
Etter klassikerne vil Giro d’Italia nok en gang stå på programmet, er ritt han ofte kjører.

- Jeg vil dra dit med den hensikt å gjøre mitt beste, da løypen passer meg veldig bra. Jeg hater å hoppe over touren igjen, men det er for mange tempoer for meg. Istedenfor vil jeg forberede meg til vueltaen, som går til Coll de la Gallina her i Andorra (landet hvor Rodriguez gjør mye av sin trening, vår.anm.), jeg kjenner den godt.

- Vueltaen har gitt meg mye, men jeg er frustrert over de to uhellene jeg hadde i år, som gjorde at jeg kom for langt bak i sammendraget.

Denis Mensjov kommer til Katjusja neste sesong. For det russiske storlaget passer det nok perfekt at Rodriguez står over sommerens vakre sykkelritt i Frankrike, slik at Mensjov får en ubestridt kapteinsrolle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRONSE: Rodriguez kjørte inn til tredjeplass og bronse som hjelperytter under VM i 2009.
BRONSE: Rodriguez kjørte inn til tredjeplass og bronse som hjelperytter under VM i 2009.
VM
Rodriguez tror heller ikke at Mensjovs inntreden er negativ for han, da de ikke vil kjøre mange av de samme rittene.

På slutten av sesongen venter et VM i Nederland, som kjøres i store deler av Amstel Gold Race-løypen. Det er en profil som passer 32-åringen som hånd i hanske, og med en VM-bronse fra før håper Rodriguez på suksess i Limburg.

- Det går langs mye av Amstel-løypen, med flere forseringer av Cauberg. Det vil være en mulighet for å kjempe om medaljer.

Det er liten tvil om at Rodriguez vil være en av favorittene til VM, så lenge han får kjøre for egne sjanser. Det er nemlig ikke alltid han har fått det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere