NEWCASTLE - LIVERPOOL 3-1:

Newcastles nye manager Alan Pardew var i utgangspunktet uønsket både blant klubbens spillere og tilhengere.

Reaksjonene var sterke etter at tidligere manager Chris Hughton fikk sparken av Newcastle-eier Mike Ashley nylig.

Lørdagens solide seier hjemme på St. James' Park mot Liverpool endrer nok heller ikke mye for Pardews kinkige situasjon hos "the Magpies".

-Skuffende å miste Hughton
Joey Barton la heller ikke skjul på sin skuffelse over sparkingen av Hughton etter oppgjøret. Klubbens nye manager ble ikke tilskrevet særlig mye av æren for seieren.

- Det har vært en tøff uke, og det var skuffende å miste Chris. Men fotballen kan være ondskapsfull. Det viktigste for oss alle er klubben, og vi må bare komme oss videre. Kongen er død, lenge leve kongen, sa Barton, med referanse til Hughton.

Han avfeide at Pardews inntreden hadde noe å si for prestasjonen mot Liverpool.

- Han har bare vært i klubben i to dager. Denne seieren var Chris og spillernes fortjeneste. Vi snakket om det i går og kom fram til at det var opp til oss spillere å vise hva vi er gode for.

- Vi fikk vist hva som bor i oss og vi fikk med oss de tre poengene vi trengte, sa Barton.

Ydmyk Pardew
Den ferske manageren innrømmet også at hans egen påvirkning hadde lite å si for seieren.

- Jeg har bare vært her i to-tre dager. Jeg er mest fornøyd med at spillerne viste fram kvalitetene sine de besitter. Det er ikke mange lag som kan score tre mål på Liverpool.

- Mesteparten av æren for denne prestasjonen skyldes det arbeidet som er lagt ned tidligere, erkjente Pardew overfor Sky Sports.

Han innrømmet også at stemningen som har møtt ham i byen har vært noe negativ, og at han har en jobb å gjøre med å vinne supportere og spilleres tillit.

Tilbake med scoring
Kevin Nolan og Joey Barton var tilbake i startoppstillingen for vertene. Begge var satt ut av skader i forrige serierunde, mens Barton også måtte sone tre kampers karantene før det for å ha slått Morten Gamst Pedersen i magen i oppgjøret mot Blackburn 11. november.

Nolan og Barton feiret comebacket med hver sin scoring, mens spiss Andy Carroll også så ut til å trives bedre med midtbaneduoen tilbake på plass. Carrol var med å spille fram de to første scoringene han punkterte kampen på overtid med sin 3-1-scoring.

Nolan ga Newcastle 1-0 før kvarteret var spilt. Joey Barton slo en dødball på hodet til toppscorer Andy Carroll. Sistnevnte headet ballen ned til Nolan som styrte inn målet fra mistenkt offsideposisjon.

Dirk Kuyt ordnet 1-1 like etter pausen ut av ingenting da hjemmelagets midtforsvar opptrådte nølende, men Barton ga Newcastle ledelsen tilbake da han ballen tuppet inn bak en utrusende Pepe Reina etter en stuss fra Carroll .

Carroll fikk så stå merkelig alene utenfor Liverpools 16-meter. Spissen ladet venstrebeinet og banket inn 3-1 i hjørnet og levnet ingen tvil om at Newcastle skulle ta med seg alle poengene. Med seieren tok laget fra Tyneside seg også forbi Liverpool på tabellen og klatret til 9.-plass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED