RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne nedturen var i det minste ventet

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Hvis det er mulig å være fornøyd med et 0-8-tap, må det være nå.

CANADA - NORGE 8-0: Det måtte jo bli norsk tap mot vertsnasjonen Canada i ishockeyturneringen i Vancouver-OL. Det var opplest og vedtatt. Bookmakerne ga 36 i odds på norsk seier, og selv det ble beskrevet som dårlig odds.

- Vi kjempet for livet hele kampen, men vi var tomme mot slutten. Jeg synes vi hang bra med i begynnelsen, sa lagkaptein Tommy Jakobsen til NTB.

De beste av de beste
Ishockey skiller seg fra fotball ved at de beste spillerne i verden er samlet i én liga; National Hockey League (NHL). Og det kanadiske OL-laget består av de beste av de beste. I tillegg har de fordelen av at OL-turneringen spilles på mindre baner enn det nordmennene er vant med.

Oppgaven ble ikke mindre av at Canada er revansjesugne etter OL i Torino, da superstjernene endte på en svært skuffende sjuendeplass.

Denne gang er de olympiske lekene på hjemmebane, og alt annet enn gull vil være en stor skuffelse for ishockeyens fødeland. Norge ble regnet som oppvarming for de kanadiske stjernene, som til sammen tjener godt over 700 millioner kroner i året.

Knallhard jobbing
Den første perioden handlet i stor grad om Pål Grotnes og hans gode spill mellom stengene til Norge, samt knallhard jobbing av Patrick Thoresen og de andre foran Grotnes. Det var imponerende å se hvor respektløse Roy Johansens disipler gikk til verket, men samtidig kunne man ikke regne med at nordmennene ville orke å jobbe like hardt i tre perioder.

Canada var åpenbart ikke fornøyd med åpningsperioden, for hjemmelaget var betydelig mer skjerpet i andre periode. Og det ga resultater.

Jarome Iginla banket inn 1-0 i overtallsspill bare 2,30 minutter ut i andre periode, framspilt av Sidney Crosby og Drew Doughty. Dany Heatley økte til 2-0 da han forandret retning på et lavt og hardt skudd fra Chris Pronger. Joe Thornton fikk andreassisten her.

Norge fikk sjansen til å spille fem mot tre i 40 sekunder, men klarte ikke å utnytte dette. Akkurat idet utvisningen til Eric Staal var over, kriget Mike Richards inn 3-0.

Raknet fullstendig
I tredje periode var det tydelig at de norske spillerne begynte å bli slitne.

Ryan Getzlaf satte inn 4-0 med en backhand da han sto med ryggen mot mål, og André Lysenstøen kom inn for Pål Grotnes i det norske målet før Dany Heatley hamret inn 5-0 med et knallhardt slagskudd.

Jarome Iginla satte 6-0 inn i et tomt bur etter at han sammen med Rick Nash og Sidney Crosby vartet opp med fantastisk hardt, raskt og presist pasningsspill, før Corey Perry satte inn 7-0. Like før slutt styrte Jarome Iginla inn sitt tredje mål for dagen. Sidney Crosby noterte seg samtidig for sin tredje assist i kampen.

Canada vant skuddstatistikken 42-15 - og 17 av de kanadiske spillerne noterte seg for mål eller assist.

- Målene har betydning, med tanke på målforskjellen. Jeg tror ikke at du ønsker å fullstendig begrave et lag, men vi kommer definitivt ikke til å slutte å skyte pucken eller å slutte å gå på nettet. Vi ønsker ikke å skape noen dårlige vaner. De kan raskt snike seg inn hvis du slipper foten av gasspedalen, sier Chris Pronger til CTV.

Blir lettere
Resultatet ble stygt for Norge, det er liten tvil om det, men samtidig bør spillerne glede seg over spillet i den første perioden.

Det bør dessuten være enklere for Patrick Thoresen, Mats Zuccarello Aasen og Tore Vikingstad å produsere mål mot USA eller Sveits enn det var mot Canada, som i disse olympiske lekene kanskje stiller med sitt sterkeste lag noensinne.

OL-turneringen består av 12 lag, og alle går videre. De tre gruppevinnerne og den beste toeren går direkte til kvartfinalene, mens de åtte neste rangeres etter poeng og målforskjell og går videre til en utslagsrunde hvor de fire siste kvartfinaleplassene deles ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere