Gå til sidens hovedinnhold

Denne NHL-stjernen har et spesielt forhold til Norge

Rick Nash innehar NHL-rekorden i norske lagkamerater.

NEW YORK (Nettavisen): Sju nordmenn har spilt i National Hockey League (NHL) siden ligaen ble grunnlagt for 97 år siden.

New York Rangers’ stjernespiller Rick Nash (29) har spilt med nesten halvparten.

- Jeg må vel ha den rekorden, sier Rick Nash til Nettavisen.

- Mats (Zuccarello) og jeg snakket faktisk nylig om det, legger han til.

Nash startet sin NHL-karriere i Columbus Blue Jackets, som valgte han først av alle spillere i draften i 2002. Han gikk rett inn på laget som 18-åring og ble lagkamerat med Espen «Shampo» Knutsen, som på den tiden var en av blåjakkenes største profiler.

- Espen var en skikkelig hyggelig fyr. Alle kalte ham vel Shampo fordi faren var frisør? sier Nash og venter på en bekreftelse fra Nettavisens utsendte.

- Jeg var bare 18 da jeg kom til Columbus, men han var veldig hyggelig og en veteran jeg kunne se opp til og lære av.

Den andre nordmannen Rick Nash fikk som lagkamerat, var Shampos rake motsetning når det gjelder spillestil. Mens Knutsen var en teknisk playmaker, var Ole-Kristian Tollefsen en bulldoser av en back i Columbus.

- Ole var god. Han var knallhard. Tøffe taklinger, smiler Nash.

Tollefsen og Nash var gode venner da de var lagkamerater i Columbus Blue Jackets.

- Han er en skikkelig snill gutt. Han er en sånn type som du elsker å ha på laget ditt, men da han var i Philadelphia og vi måtte spille imot ham, måtte vi alltid se opp og være klar over ham hvis han var på isen.

Her ser du hvorfor:

HTML EMBED

Sommeren 2012 ble Nash tradet til New York Rangers, og i Broadway-laget har han fått sin tredje norske lagkamerat: Mats Zuccarello.

Det er en spiller Nash hadde lagt merke til lenge før 2012.

- Jeg husker at vi (Canada, red.anm.) spilte mot ham i Vancouver-OL og under VM i Halifax også. Det var han vi måtte passe på i det norske laget. Det var han som var stjernen deres, sier Nash til Nettavisen.

- Hvordan vil du beskrive Mats?

- Mats har masse ferdigheter. En veldig fin fyr, veldig morsom. Stort talent.

Nash skal møte Zuccarello igjen i de olympiske lekene i Sotsji. Begge to er tatt ut i troppene til sine respektive land. Canada og Norge møtes i lagenes åpningskamp i OL.

- Vi må passe på ham nå også. Men nå kjenner jeg fintene hans! gliser Nash.

Kommentarer til denne saken