RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne NHL-stjernen kan bli VIF-spiller

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
- Vi er på jakt etter stjernekvalitet, sier Vålerengas sportslige leder.

NHL er i disse dager rammet av en lockout grunnet lønnsforhandlinger, og spillerne nektes å konkurrere av NHL-eierne.

Det skaper rastløse tilstander, og flere stjerner er nå på utkikk etter arbeidsgivere i ligaer utenfor USA.

Vålerenga, som tidligere i dag signerte landslagsspiller Morten Ask, er en av klubbene som kan vinne stort på NHL-kranglingen, og klubbens sportslige leder, Jan Tore Kjær, sier til Nettavisen at de er i kontakt med flere spillere.

Hartnell vurderer Vålerenga-comeback
Philadelphia Flyers-spiller Scott Hartnell tilbrakte én sesong i Vålerenga under forrige lockout i 2005, og trivdes så godt at han vurderer å komme tilbake til norsk ishockey.

- Vi har hatt veldig god kontakt med Hartnell siden har spilte for oss i 2005, og han har besøkt oss hver eneste sommer siden. Både han og vi har snakket om en retur i mange år, så mulighetene er brukbare, men det skjer ikke med en gang. Spillerne venter og ser hva som skjer, forteller Kjær, som innrømmer at norske klubber ikke kan matche NHL på lønninger.

- Han gjorde sakene sine bra i Vålerenga, men har tjent 250 millioner kroner siden den gang. Spillere som kommer hit må spille så å si gratis i forhold til hva de gjør i USA, men det tenker de ikke på. De vil bare spille.

- Vi vil ha stjernekvalitet
Hartnells begeistring for Vålerenga kan bidra til at klubben får enda flere NHL-stjerner i troppen.

- Alt handler om kontakter. Kompiser av kompiser. Vi er på jakt etter kvalitet, og skal det være interessant må det var noen av de virkelig gode. Det er uaktuelt å hente inn spillere fra fjerde rekke. Vi vil ha stjernekvalitet.

Claude Giroux, som er lagkamerat med Hartnell i Flyers, og som er covermodell på det ferske TV-spillet NHL13, er en annen spiller som kan være på vei til Vålerenga.

- Til det har jeg ingen kommentar, annet enn at jeg ikke har snakket med han personlig, men at han kan være et navn som har dukket opp, forteller Kjær, og hinter til at det kan skje flere storsigneringer i tiden framover.

- Det er spennende å være en del av Vålerenga ishockey om dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere