RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Denne norske klubben sliter også

Sist oppdatert:
- Det er en alvorlig situasjon for oss, sier klubblederen.

Fredag ble det kjent at hockeyklubben Storhamar trekkes 15 poeng på grunn av problemer med økonomien.

Det opplyste Norges Ishockeyforbund i en pressemelding.

Det er imidlertid ikke bare klubben fra mjøsbyen som sliter med dette. Også Tønsberg Vikings står overfor store utfordringer på dette området.

Klubben sendte fredag ettermiddag ut en pressemelding for å redegjøre for dette. Der står det blant annet at klubben sliter med å skaffe til veie inntekter som var budsjettert.

«Til tross for ligaens antatte laveste budsjett både på spillerlønninger og generelt, så har Vikings ikke lykkes å skaffe tilstrekkelige midler for å gjennomføre sesongen i henhold til den opprinnelige planen. Tønsberg vil derfor iverksette tiltak for å redusere kostnader, noe som vil kunne få en innvirkning på lagets sammensetning og dets evne til å prestere som forutsatt».

- Ingen fristilt
Leder i Tønsberg og Omegn Ishockeyklubb Roar Berg utdyper situasjonen overfor Nettavisen.

- Per nå er det kun varslet kostnadskutt. Det vil få innvirkninger på lønningene. Det er for tidlig å si hvordan dette vil berøre enkeltspillere, sier han til Nettavisen.

- Men det blir ofte en viss bevegelse i spillergruppen i slike situasjoner. Men enn så lenge er ingen løst eller på noen annen måte fristilt fra sin kontrakt, sier han.

- Hvor alvorlig er situasjonen?

- Situasjonen vi har er forskjellig fra den Storhamar opplever nå. Vi er ikke på forbundets overvåkingsliste. Vi har et likviditetsproblem og det er selvsagt alvorlig. Vi kan ikke gjøre opp våre forpliktelser. Vi jobber med løsninger, og har tro på at vi skal få det på plass, sier han til Nettavisen.

Lønninger
- Hvor fort kan dere klare dette?

- Vårt første mål nå er å kunne betale lønninger i neste uke. Det krever full innsats av miljøet rundt oss, samarbeidspartnere og andre, sier Berg.

- Hvordan påvirker dette stemningen i klubben?

- Vel, alt henger sammen. Sliter du økonomisk, så får det påvirkning på det sportslige. Sliter du sportslig, påvirker det økonomien. Færre folk kommer på kamp, og så videre. Så dette er klart negativt for Tønsberg ishockey, sier lederen.

Tønsberg har hatt en tung start på sesongen og ligger sist i GET-ligaen med åtte poeng. Torsdag sjokkerte laget imidlertid Storhamar og vant 5-1 på egen is.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere