RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne norske unggutten har tidvis parkert Lund Svindal

(Cornelius Poppe)
En ny Aamodt er på vei inn i alpintsirkuset.

OSLO (Nettavisen): Søndag er det duket for verdenscupåpning i østerrikske Sölden, og herrene starter sesongen med storslalåm.

22 år gamle Aleksander Aamodt Kilde kan bli en mann å regne med allerede denne vinteren. Han slo for alvor gjennom da han tok sølv i storslalåm-NM i 2012, rett bak Aksel Lund Svindal. Han fulgte opp med å vinne europacupen i februar i år, nivået under verdenscupen.

- Han vant europacupen i fjor, noe både Aksel (Lund Svinal) og jeg har gjort. Det sier litt om potensialet, men garanterer ingenting, sier Jansrud til Nettavisen.

Fremgangen har langt fra stoppet opp. Nylig fikk han være med landslaget på fartssamlingen i Sør-Amerika, og Jansrud kan fortelle om en gutt i stor utvikling.

Faktisk har Lund Svindal måtte se seg slått på noen av treningene.

- Vi har hatt ham med for første gang på samling nå, og han har tidvis vært raskere enn Aksel. Da fortjener han plassen, og det er dette vi har savnet litt. Vi har ønsket at noen kommer opp og gir oss konkurranse, ikke bare viser at de er et talent. Han gir oss konkurranse, og jeg tror vi kan komme til å se mye til ham fremover, sier Jansrud, som selv står over verdenscupåpningen.

- Det blir spennende å se hvordan han gjør det i verdenscupen, for renn og treninger er to forskjellige ting, legger han til.

Kjetil André Aamodt tror det norske folk som håper på en ny Aamodt i verdenstoppen må smøre seg med tålmodighet.

- I Super-G kan han gjøre et par bra resultater, men det er et godt stykke fra å gjøre det bra i europacupen til å være stabil blant topp ti i verdenscupen. Men han er en veldig seriøs utøver og har gode grunnleggende kvaliteter som kan gjøre ham til en stabil topp ti-løper i fremtiden. Men da tenker jeg at han må satse på utfor eller Super-G, for det er mer usikkert hvor bra han kan gjøre det i storslalåm. Han har ingen resultater som tilsier at han skal rett opp i toppen allerede denne sesongen, og det krever erfaring å kjøre godt i fartsdisipliner. Men hvis han trener godt og utvikler seg, ser jeg ingen grunn til at han ikke kan bli en stabil løper etter hvert, sier den tidligere gullgrossisten til Nettavisen.

- Jansrud forteller at han tidvis har vært raskere enn Aksel Lund Svindal på trening?

- Det er absolutt et godt tegn, men trening og renn er to vidt forskjellige ting, mener Kjetil André Aamodt.

- Han vant VM-gull i storslalåm for juniorer i februar, hvorfor tror du mest på ham i utfor eller Super-G?

- I europacupen i fjor, var han bedre i Super-G, men det er bare en magefølelse jeg har. Men det er klart, han vant VM i storslalåm, og jeg lar meg gjerne overraske, sier Aamodt.

Nå ber han Aamodt Kilde ta et valg om hva han ønsker å satse på.

- Jeg anbefaler ham å fokusere på noe, det er da man får seg et liv i verdenscupen. Super-G kjøres nesten hver helg, og man får mange renn til å utvikle seg, er rådet fra den gamle alpinisten.

Uansett hvordan Aamodt Kilde gjør det denne sesongen, er Jansrud glad for at norsk alpinsport får opp flere utøvere.

- Jeg gleder meg til å ha ham med på tur, ikke minst fordi vi øker fartslaget vårt med 50 prosent. Vi går fra to til tre, og det høres ikke mye ut, men det er det, sier Jansrud med et smil.

Og for dem som måtte lure på om Kjetil André Aamodt og Aleksander Aamodt Kilde er i slekt:

- Jeg tror ikke det, sier Kjetil André Aamodt lattermildt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere