*Nettavisen* Sport.

Denne OL-toppen støtter Contador

Foto: (AFP/Reuters)

- Suksessen til spansk idrett bygger på hardt arbeid, hengivenhet og planlegging.

09.02.12 10:33

Alejandro Blanco er mannen som skal få Sommer-OL til Madrid i 2020.

Det blir kanskje litt i seneste laget for Alberto Contador, som da vil være 37 år, men det spanske OL-sjefen er likevel flammende engasjert etter at Spanias største syklist gikk på en toårig utestengelse i voldgiftsretten.

- Suksessen til spansk idrett bygger på hardt arbeid, hengivenhet og planlegging. Vi er de første til å forsvare en ren idrett og vi kan holde hodene våre høyt hevet, uttalte Blanco under en pressekonferanse i Madrid ifølge nyhetsbyrået AFP.

Sykler for Contadors uskyld
Også i Pinto, Contadors hjemby, opplever rytteren solid støtte.

Frammøtte lokale tilskuere tok imot 29-åringen med applaus da han holdt pressekonferanse tirsdag kveld. De fleste medier omtalte sågar at det var spanske journalister som sto for applausen.

Lokalbefolkningen trommer sammen til sykkelritt i byen søndag. Deltakerne skal ikle seg Contador-masker for å vise sin støtte til byens aller største idrettshelt.

Contador har selv også uttalt at det ikke er aktuelt å godta dommen fra CAS.

- Advokatene mine er i ferd med å se på alle muligheter i saken. Vi kommer til å vurdere alternativene så lenge det er mulig. Vi skal fortsette å kjempe, varslet Contador fra podiet i Pinto.

Stolt idrettsnasjon
Som alle i andre land, trykker nasjonen Spania sine største idrettshelter tett inn mot brystet. De siste årene har Rafael Nadal vært blant verdens fremste tennisspillere, fotballandslaget har vunnet både VM- og EM-gull og FC Barcelona har vunnet Champions League to ganger de siste tre sesongene.

Nasjonen er i tillegg i verdenstoppen i både håndball og basketball.

Men suksessen har også sin pris. Både Contador, Alejandro Valverde og Ezequiel Mosquera sitter allerede i dopinggarnet.

Også spansk friidrett er i søkelyset etter at Operación Galgo ble rullet opp. Det sendte blant annet mistanker mot Marta Dominguez (sølvvinner fra 3000 meter hinder under EM i Barcelona) og en rekke andre spanske utøvere.

Blanco mener likevel at landet ikke er noen sinke når det gjelder antidopingarbeid.

- Vi har et stort antall tester i året. I 2011 var det mer enn 11.000. På alle måter en Spania i front av utviklingen når det gjelder kampen mot doping, fortalte han.

Det er vel ikke helt riktig ettersom Spania har motsatt seg WADAs antidopingkode, men i forrige uke varslet sportsminister José Ignacio Wert, at Spania er på glid også på dette området.

Fransk TV hang ut Nadal
I mellomtiden tillater andre nasjoner seg å harselere med spanske idrettsutøvere.

Contador har fått gjennomgå i pressen etter at han forsvarerne hans ikke maktet å overbevise voldgiftsretten om at clenbuterolfunnet fra 2010 stammet fra et stykke forurenset kjøtt.

Det populære franske satireprogrammet «Guignols de l’Info» benyttet anledningen til å sende et stikk mot en annen spansk idrettsstjerne.

Et av innslagene viste hvordan Rafael Nadal var i ferd ved å gå tom for bensin i bilen han kjørte. Dukkeversjonen av tennisspilleren svingte av på en bensinstasjon, drakk en flaske vann og fylte selv opp bensintanken ved å tisse på den.

Deretter kjørte han selvsagt ut av bensinstasjonen i et rasende tempo. Sketsjen ble etterfulgt at en plakat med mottoet «Spanske utøvere. De vinner ikke tilfeldig».

Dette innslaget ble også den spanske OL-sjefen spurt om i forbindelse med pressekonferansen i Madrid.

- Dette er drøye sekvenser som ikke har rot i virkeligheten, uttalte Blanco.

Det spanske tennisforbundet har allerede varslet søksmål mot produsenten av innslaget, den franske TV-kanalen Canal Plus.

Du kan se innslaget med dukkeutgaven av Rafael Nadal her (innslaget er på fransk).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag