RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne scoringen kan være gull verdt

Foto: Petr Josek /Reuters /NTB scanpix
Sist oppdatert:
... for Norge. Petr Nedved (40) bidro til å styrke norske kvartfinalesjanser.

TSJEKKIA - LATVIA 3-1:

Latvias seier over Tyskland tidligere i VM førte det baltiske landet i en ledende posisjon blant outsiderne i Norges innledende gruppe i ishockey-VM.

Tsjekkia har hele tiden vært favoritter til å slå følge med Sverige og Russland til kvartfinalene. Bak tsjekkerne ligner det mer og mer på et spennende kappløp kvartfinaleplass nummer fire blant lagene som innleder VM i Stockholm.

Norge, Latvia, Tyskland og muligens også Danmark har fortsatt muligheten.

Etter en målløs første periode i oppgjøret mellom Tsjekkia og Latvia var det latvierne som tok ledelsen ved Armands Berzins tre minutter ut i midtperioden. Milan Michálek kvitterte for tsjekkerne fem minutter senere.

Midtveis i periode tre var det den 40-årige VM-debutanten Petr Nedved som til slutt klarte å føre 2010-verdensmesteren i ledelsen.

Se statistikk fra alle VM-kampene her

Nedved sørget med det for en god hjelpende hånd til Norge. Målet kan nemlig gi Norge et viktig overtak på Latvia i kampen om kvartfinalebillett.

Ledermålet ble etterfulgt av en ny fulltreffer fra Tomas Plekanec i overtallsspill.

Dermed ble Latvia stående uten poeng. Det betyr at Norge tar over den gjeve fjerdeplassen i gruppe B med seier over latvierne lørdag.

I en annen kamp i Norges gruppe torsdag sto Danmark imot et stormløp av de sjelden fra Russland og greide seg med tomålstap 1-3.

Finland møtte et svakt fransk lag og vant komfortabelt 7-1 i den andre VM-gruppa som har base i Helsingfors. Den andre kampen i samme gruppe endte med 5-3-seier til USA over Hviterussland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere