RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne svensken gir Nordhaug frikort

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- En av de sterkeste vi har her nede, sier Marcus Ljungqvist foran Amstel Gold Race.

Marcus Ljungqvist er mannen som skal styre det taktiske for Team Sky under Ardennerklassikerne.

- Det er jeg som får dritten i hvert fall, dersom noe går galt, fleiper han.

Edvald Boasson Hagen er ute med ribbeinsbrudd, men nordmenn kan likevel glede seg til rittet. For det britiske laget stiller både Kurt Asle Arvesen og formsterke Lars Petter Nordhaug.

Husk å tippe Amstel Gold Race!

- En av våre sterkeste
Som procycling.no skrev fredag, er Nordhaug tildelt en kapteinsrolle foran rittet sammen med australske Simon Gerrans.

Les også: Nordhaug blir Sky-kaptein

På spørsmål om det er på tide å gi vestfoldingen sjansen til å kjøre for egne muligheter søndag, svarer svensken følgende:

- Absolutt. Det er vel ingen hemmelighet at han er en av de sterkeste rytterne vi har her nede. Det har han også vist med prestasjonene han har levert hittil denne sesongen, sier Marcus Ljungqvist til procycling.no.

Skal juksere rydde opp i dopingproblemet?

Samarbeidet på Korsika
Svensken satt i følgebilen da Nordhaug imponerte under Critérium International i slutten av forrige måned. 26-åringen satt med alle forhåndsfavorittene opp den siste stigningen på Korsika under den harde fjelletappen.

Til slutt plukket han med seg en sterk 7.-plass fra etappen.

- Han var strålende. Det var vel i realiteten bare to etapper, selv om de hadde delt det opp i tre. Lars Petter hang i hvert fall godt med på den hardeste av dem.

Også under Murcia- og Baskerland rundt har Nøtterøy-gutten prestert godt i fjellene. Ljungqvist mener nordmannen var overmoden for profflivet, da han forlot Joker Merida etter 2009-sesongen:

- Det var på tide for ham å komme et steg videre i karrieren. For hans egen utvikling var det bedre for ham å komme til et større lag og kjøre større ritt. Jeg mener han tok det steget allerede i fjor, men han har tatt ytterligere et stykke videre denne sesongen. Lars Petter er svært profesjonell som type. Det er aldri noe tull med ham, og han gjør akkurat det han får beskjed om å gjøre, lyder attesten.

Mer klatring
- I hvilken retning tror du Lars Petter vil fortsette utviklingen som rytter de neste sesongene?

- Som klatrer. Det kan både bli i harde etappeløp, eller i Ardennerklassikerne og de harde, korte bakkene man finner der. Han kan bli enda mer spesialisert, men han har allerede tatt godt vare på de sjansene han har fått i slike ritt.

- Det hadde vært gøy å se ham kjempe om seieren i et ritt som Amstel Gold Race en gang. Denne sesongen har vi vært enda flinkere til å legge løpsprogrammet mer til rette for ham. Han har fått kjøre løp som Baskerland rundt og Murcia – løp som passer ham godt som rytter.

- Har du latt deg overraske over hans kvaliteter som rytter?

- Jeg vil kalle ham en positiv overraskelse. Han er en av de rytterne som har utviklet seg mest de siste to sesongene. Før han kom hit, kjente jeg ikke til ham som rytter. Jeg hadde bare hørt at han var en god rytter, og jeg hadde sett resultatene hans. Han er gjort det godt hos oss, og jeg er vel mer glad på hans vegne, enn overrasket.

Tror ikke han kjører touren
Det norske sykkelpublikummet lengter etter en norsk fjellgeit, og håper Nordhaug er mannen som kan bringe oss ut av skyggenes dal når det gjelder å produsere ryttere som tåler mange høydemeter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BJELLESAU: Lars Petter Nordhaug trakk hele hovedfeltet under åpningen av Murcia rundt. Dagen etter lå han i fremre rekke da etappen skulle avgjøres i fjellene.
BJELLESAU: Lars Petter Nordhaug trakk hele hovedfeltet under åpningen av Murcia rundt. Dagen etter lå han i fremre rekke da etappen skulle avgjøres i fjellene.

Det har til og med blitt foreslått at mannen burde kjøre sommerens Tour de France, men det avviser Nordhaug selv.

- Jeg forholder meg til planen vi satte opp før sesongen. Laget er også innstilt på at jeg skal være i form nå og fram mot Giro d’Italia. Derfor ønsker jeg ikke å spekulere i det.

- Hva om du blir spurt om å kjøre Tour de France i stedet for Giro d’Italia?

- Da gjør jeg selvsagt det, men den problemstillingen har ikke dukket opp ennå, svarer han.

- Nordhaug har kapasiteten
Ljungqvist er trygg på at Sky-rytteren vil takle påkjenningen det er å konkurrere i tre uker, enten rittet foregår i Italia, Frankrike eller Spania.

- Han har definitivt kapasitet til å kjøre slike ritt. Det har han vist allerede, men vi må tenke på hva som er best for ham og hva som er best for laget. Lars Petter har fått et fint program denne sesongen, og Giro d’Italia er en stor oppgave for ham. Akkurat nå er det lagt opp til at han skal kjøre der, forteller svensken.

procycling.no følger Amstel Gold Race LIVE søndag. Husk å surfe innom for å få den beste dekningen av rittet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere