Gå til sidens hovedinnhold

Denne syklisten får skylden for veltet

L’Equipe gir italiener all skyld etter skrekkveltet.

Den franske sportsavisen L’Equipe skriver lørdag at Lampre-ISDs Davide Viganò er skyld i fredagens massevelt i Tour de France.

L’Equipe skriver at Lampres spurter Alessandro Petacchi tok av seg sine skotrekk med 25 kilometer igjen til mål. Petacchi ga skotrekkene til hjelperytter og vannbærer Viganò.

28-åringen syklet med en hånd på styret i det han skulle plassere Petacchis skotrekk i lommen. Det hele foregikk i en fart på 70 kilometer i timen.

Med en hånd på styret var Lampre-rytteren ute av stand til å bremse og traff bakhjulet til en av sine konkurrenter. Dette skapte mange sammenstøt i høy hastighet og endte i en stor massevelt.

Den rutinerte opptrekkeren Danilo Hondo bekreftet L’Equipes historie, men gir ikke lagkameraten skylden for hendelsen.

- Viganò skulle legge Petacchis skotrekk i sin lomme da noen ryttere foran satte ned farten. Davide hadde kun en hånd på styret og kunne ikke bremse ordentlig. Han kjørte ned i grøften ved siden av veien, så veltet resten av gruppen, sier Hondo i en pressemelding fra Lampre-ISD.

Viganò ble kjørt til sykehuset i Metz etter veltet og er ute av Tour de France.

Argos-Shimanos sportsdirektør Rudi Kemna gir juryen skylden for den nervøse stemningen i feltet og veltene vi har sett de siste dagene.

- Det var nervøst hele dagen. Alle ville sitte fremme, både spurterne og sammenlagtrytterne og deres lagkamerater. Det er bare ikke mulig, uttaler Kemna.

- Sammenlagtrytterne hører ikke hjemme foran, men de er der fordi de er så redde for å tidstap. Det er fordi juryen er så streng. De er ubarmhjertige når de skal sikre seg at rytterne ikke kommer tilbake i bilkøen. Hvis juryen var mer fleksibel ville løpet vært roligere, fortsetter sportsdirektøren.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar