*Nettavisen* Sport.

Denne tabben hadde Reodor Felgen aldri gjort

Foto: SCOTT WENSLEY (REUTERS)

Formel 1-bilen til flere millioner kroner har så liten bensintank at den ikke kan fullføre løp.

26.03.10 13:57

Det høres litt ut som en svenskevits, men er fakta. Det nyet formel 1-teamet Virgin har søkt Det internasjonale motorsportsforbundet (FIA) om å få bygge om bilen for å få plass til en større bensintank.

Ny regel
Utregninger viser nemlig at tanken i bilene til Timo Glock og Lucas Di Grassi er for liten til å fullføre de lengste løpene i løpet av sesongen.

En ny regel foran årets sesong er nemlig at bilene ikke har lov til å fylle bensin underveis. Teamene forsøker dermed å fylle akkurat nok bensin til å komme til målstreken, for å spare så mye vekt som mulig.

Teknisk-sjef for Virgin-laget Nick Wirth innrømmer bensinkapasiteten i deres biler er «marginal». Ifølge BBCs kilder i miljøet mangler bensintanken til Virgin rundt 13 liter på å fullføre de neste løpene i Australia, Malaysia og Kina med full fart.

Må bygge helt om
Laget må lage hele understellet på bilen lengre for å få plass til en tank med 210 liters kapasitet, som er det som trengs.

- Vi har nylig søkt FIA om tillatelse til å endre størrelse på bensintanken på grunn av påliteligheten til bilen, og vi er glade for at FIA har gitt oss en slik tillatelse, sier Wirth.

Det er vanligvis ikke lov å endre understellet på formel 1-biler i løpet av sesongen, men FIA har gjort et unntak denne gangen.

I helgen kjøres Australian Grand Prix i Melbourne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.