*Nettavisen* Sport.

Denne tar Real Madrid

Foto: Afp

Noe annet enn seier hjemme mot Galatasaray på midtukekupongen er nesten utenkelig.

03.04.13 15:23

Sportspills meny onsdag
V65 Bjerke: Straffespark?
Tippetips: Denne tar Real Madrid
Oddstips: To offensive lag i Malaga

Midtukekupongen går over onsdag og torsdag, med kvartfinalene fra Champions League og Europa League, samt oppgjør fra Conference League, Skotsk Premier League, svensk cup og dansk 1. divisjon. Kamp 6 til 12 spilles på torsdag. Leveringsfrist er onsdag klokken 20.40.

Bonuspotten er oppe i 800.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Real Madrid - Galatasaray
Champions League, kvartfinale, kamp 1 av 2.

Real Madrid fikk det tøft i 1/8-finalene mot Manchester United, men hjulpet av et rødt kort i den andre kampen gikk de videre med 3-2 sammenlagt. Dermed har Real Madrid vunnet to hjemmekamper i CL, mot Manchester City og Ajax, mens to har endt uavgjort, mot Borussia Dortmund og Manchester United. I Spania kjemper de for å beholde 2. plassen bak Barcelona, det ble 1-1 borte mot bunnlaget Real Zaragoza i helgen etter man havnet under tidlig i kampen. Ronaldo spilte fra start og utlignet til 1-1, og Real Madrid hadde nok dagens viktige kamp i bakhodet. 12-2-0 hjemme på Santiago Bernabeu i La Liga.

Unge og lovende Varane (f) var usikker, men nå er det klart at han er med. Det ser bra ut med laget.

Galatasaray er kvartfinalenes største overraskelse, de var ikke favoritter til slå ut Schalke i forrige runde, men gjorde det med 1-1 hjemme og seier 3-2 borte. Burak Yilmaz, Drogba og flere andre viser gode takter, og Gala har hatt en kraftig stigende formkurve i turneringen, med tap i de to første kampene, men 4-2-0 siden. I Tyrkia er de fortsatt best, men mot Real Madrid skal det normalt være bråstopp.

Sneijder (m) skal være klar for spill. Han tålte bare en time i den siste kampen mot Schalke, og han klarte ikke sette preg på kampen, og vi er litt usikre på formen hans i disse dager. Ellers ser det bra ut, vi forventer Drogba og Yilmaz på topp.

Galatasaray er farlige fremover, og det kan godt hende de kan score et mål i Madrid. Bakover er de ikke like sterke, og de skal normalt ikke ha nubbsjans til å holde Real Madrid unna eget mål. Vi forventer et toppet hjemmelag på fullt volum fra start og en hjemmeseier med to-tre måls margin. H i kamp 1.

2. Malaga - Borussia Dortmund
Champions League, kvartfinale, kamp 1 av 2.

Hjemmebanefordel så ut til å bli avgjørende for Malaga mot Porto forrige runde. Malaga var et hakk under Porto i Porto, men klarte å begrense nederlaget til 0-1. I returkampen viste de styrke og vant 2-0 etter at Santa Cruz kom innpå og avgjorde med sin 2-0-scoring, og det kunne blitt mer. Champions League-eventyret til Malaga har vært, og er, fantastisk, for et par år siden hadde det vært nesten umulig å se for seg denne klubben i kvartfinale. Det var ventet at Malaga ville nedprioritere ligakampen borte mot Rayo Vallecano i helgen, men det noe alternative mannskapet som kom på banen imponerte, og Malaga vant 3-1 borte, de var det eneste av de spanske topplagene som vant sist helg. Forsvarsspiller Weligton, Baptista og Morales scoret hvert sitt.

Eliseu (m) skal være eneste fravær hos hjemmelaget.

Borussia Dortmund ga oss to underholdende kamper mot Shakthar Donetsk. I Ukraina hang de godt med og klarte 2-2, og hjemme i Tyskland innfridde de vårt tips med en overlegen 3-0-seier. De møter en motstander av om lag samme kaliber i dag, kanskje et lite hakk svakere i våre øyne, men midt i sesong, og tyskerne må prøve samme resept. Dortmund går fremover for å score, de skal ha bortemålet sitt, og i returkampen skal de ha gode sjanser bare de får med seg en scoring eller to fra den spanske solkysten. Dortmund er i fin form i Bundesliga med to strake seire, og de har ennå ikke tapt i Champions League. De har klart uavgjort borte mot både Manchester City, Real Madrid og Shakthar Donetsk, vel så sterke lag som Malaga.

Den gode kantspilleren Blasczykowsky (m) er usikker. Schmelzer (f), Großkreutz (m) og Sven Bender (m) har slitt med diverse småskader, men alle har gode muligheter til å rekke kampen.

Dette er to lag vi liker godt, og sterkest over to kamper skal Dortmund være. Men her holder det fint med uavgjort. Vi tror begge lag går for scoringer, og vi tror begge klarer det. Mange mål kan det bli, og vi heller mot at bortelaget klarer uavgjort eller bedre. UB i kamp 2.

3. Macclesfield Town - Grimsby Town
Conference. Med 1-3-1 på de fem siste rundene ser Macclesfield ut til å misse play-off. Det er ni poeng opp når seks kamper gjenstår. Skal de mot formodning klare det, må de vinne dagens kamp, for motstander Grimsby er nettopp laget som ligger på den siste play-off-plassen ni poeng over. 9-6-5 hjemme totalt i Macclesfield Town, og man vant det motsatte oppgjøret i Grimsby 1-0.

Kieran Murtagh (m) er suspendert. Carl Martin (f) har vært ute noen kamper og er trolig ute igjen, melder klubben på sin nettside.

Grimsby var våropprykksfavoritt i Conference før sesongen, og de har strengt tatt ikke vært så overlegne som vi hadde trodd. De holder den siste play-off-plassen, men tapte fire strake kamper i mars. De tre siste rundene har gitt uavgjort mot Gateshead og Barrow, to av de svakere lagene, og borteseier mot formløse Southport. 7-8-4 borte er fin statistikk, men i dag stoler vi ikke helt på Grimsby.

Vi har ingen lagnyheter fra Grimsby i skrivende stund.

Ingen av lagene viser spesielt gode takter. Bortelaget vil trolig være veldig ivrige etter å unngå tap på Moss Rose for å holde en av sine nærmeste utfordrere unna. HU i kamp 3.

4. Braintree Town FC - Southport
Conference. Braintree ligger midt på tabellen og ser ut til å ende der. De har spilt et par færre kamper enn de fleste andre, og med tre strake seire vil de kunne klatre opp mot play-off, men de ser ikke ut til å ha lagt inn noen stor sluttspurt. Det ble tap borte mot topplaget Kidderminster på forrige reise, mens de to siste hjemmekampene er vunnet mot Alfreton og Ebbsfleet, lag på nedre halvdel. 8-5-8 hjemme totalt.

Nicky Symons (m) forlot banen med skade i forrige kamp og er usikker her. Ellers kjenner vi ikke til fravær.

Southport er i trøbbel. Med 0-1-7 på de åtte siste rundene har de levert søknad om nedrykk, og på mandag tapte de 0-2 hjemme for Alfreton. Her var de ifølge egen rapport sjanseløse fra start, de havnet under etter 85 sekunder og derfra var det var bare spørsmål om hvor stort motstander skulle vinne. Form er vanskelig å få øye på, nedrykk er ett poeng unna og et par av lagene bak har kamper til gode på dem.

Manager Liam Watson får tilbake Aaron Chalmers (m) fra suspensjon. Spillende trener Alan Moogan (m) er suspendert etter at han kranglet på seg rødt kort etter kampslutt for to runder siden. Et sikkert kjennetegn ved lag som sliter er kortene de får etter at kamper er ferdigspilt. Godfrey Poku (m) er ute med skade.

Bortelaget ser ut til å ha store sportslige problemer. H i kamp 4.

5. Kilmarnock - St. Mirren
Skotsk Premier League. Det er jevnt i skotsk liga denne sesongen, bare Celtic på topp og Dundee FC i bunnen skiller seg ut. Kilmarnock ligger midt på tabellen og formen er brukbar, de tok en fin 1-0 borteseier mot Ross County på lørdag. De har bare spilt to hjemmekamper de ni siste rundene, disse ga 2-0 mot Motherwell og 1-1 mot Aberdeen. Kilmarnock er litt svakere hjemme enn borte, de har 5-3-6 totalt på eget gress.

James Dayton (m) er fast på vingen og går for å være en av lagets aller beste. Nå er ute for sesongen, med punktert lunge og brukne ribbein etter at han kolliderte med en motspiller i forrige kamp. Lagkaptein Manuel Pascali, Rory McKeown (f) og Paul Heffernan (a) er skadet.

St. Mirren klarte 1-1 hjemme mot ligaleder Celtic på søndag. De fikk spille en snau omgang 11 mot 10, og McGowan utlignet på straffe mot slutten. Dermed passerte de Hearts på tabellen og ligger nå bare tredje sist. Opp til Hibernians på plassen over er det seks poeng, så det kan bli tøft å klatre videre. St. Mirren har bare 2-5-7 borte og har ikke vunnet på reise i år, bare tre bortekamper er spilt hittil og de har bare scoret ett bortemål i 2013.

Manager Danny Lennon har ingen nye skader eller suspensjoner i laget. Thomas Reilly, David Barron og Darren McGregor er stadig ute.

Basert på det lagene har vist i det siste, heller vi mot hjemmeseier. St. Mirren vinner sjelden på reise. Men Kilmarnock mangler en viktig spiller, og vi tar høyde for en jevn kamp. HU i kamp 5.

6. IFK Norrköping - Djurgården
Svensk cup, kvartfinale. Svenska cupen nyter ikke samme oppmerksomhet som cupen i Norge eller andre turneringer det er naturlig å sammenligne den med, men vinneren av finalen som skal spilles på nye Friends Arena, får sjansen i Europa League. Det er en fin gulrot. Etter et sirlig system med kvalifiseringsrunder for lag fra lavere divisjoner, en ny runde der lagene fra Allsvenskan og Superettan kommer inn, og deretter en runde med gruppespill, er vi nå kommet til sluttspillet. Det skal kåres en vinner på dagen.

Norrköping vant i premieren i Allsvenskan, 2-1 borte mot dumpekandidat Mjällby. Her snudde man 0-1 til seier, og debutant Alexander Fransson fikk mye ros etter kampen, han skaffet en avgjørende straffe. Det spirer og gror i Norrköping. Nikola Tkalcic, Rawez Lawan, Bobbie Friberg Da Cruz og Lars Krogh Gerson manglet på mandag, og vi vet ikke om de er tilbake her. Vi må forvente et alternativt lag i en mindre betydningsfull kamp som dette, bare tre dager etter seriepremieren.

Djurgården spilte på søndag og har hatt en dags mer hvile enn motstander. Premieren var ikke god, 0-3 borte for Helsingborg. De reiste med en tropp på 18 mann og havnet under ganske raskt, lite fungerte. Manager Magnus Pehrsson og laget har mye å jobbe med.

Det er vrient å si når dette skrives tirsdag hvem Djurgården velger å stille med på torsdag. Toppet lag blir det neppe, samtidig trenger laget en opptur, som manager Pehrsson sier, dette er en sjanse til raskest mulig å bevise at de kan bedre.

En cupkamp to dager frem i tid, helt i starten av sesongen, er ikke noe drømmeobjekt for odds og tipping, men tippe skal vi, og teorien blir at begge lag stiller litt alternativt, hjemmelaget har mest ungt talent og mest positiv energi inn mot kampen, og vinner knepent. H i kamp 6.

7. Öster - Sirius
Svensk cup. Öster var suverene i Superettan forrige sesong, og innledet med 2-2 borte mot Brommapojkarna på øverste nivå. Det er god stemning i Östers IF, de har hatt en god forsesong og scoret mange mål.

Det ser generelt bra ut med troppen, men målvakten Wulff og Thurn (a) er ute på lang sikt. Johan Andersson (f) er småskadet og kan muligens bli hvilt her.

Sirius vant sin cup-gruppe, der de slo Allsvenskan-laget Elfsborg 2-1 og Ljungskile 7-1, og man kan si hva man vil om den svenske cupen, men her er det mange forskjellige prioriteringer ute og går, og en del lag gjør ikke annet enn å møte opp med et halvt juniorlag og håpe at solen skinner. Sirius spiller i 1. divisjon avdeling nord, og denne kampen blir en del av sesongoppkjøringen.

Hvis Öster tar denne kampen seriøst og stiller et brukbart lag, skal de ha veldig gode sjanser. Det tror vi de gjør, de seiler i medvind for tiden og har mye spennende på gang. H i kamp 7.

8. AB - Viborg
Dansk 1. divisjon. Akademisk Boldklub har bare 4-9-8 totalt og ligger ille til med sine 21 poeng, bare målforskjellen skiller ned til Hjørring på nedrykk. AB har scoret 17 mål på 21 kamper, der ligger problemet. Positive resultater i de to spilte etter vinterpausen, hjemmeseier 1-0 mot Fredericia og 0-0 i Skive.

Viborg kjemper om opprykk bak Vestsjælland og Vejle, og har ikke tapt i ligaen siden oktober. 0-0 hjemme mot Hjørring og 2-1 hjemme mot Hobro etter vinterpausen. Viborg vinner det meste hjemme, men har mer beskjedne 3-3-3 borte.

Viborg stilte en sterk tropp mot Hobro sist.

ABs hjemmebane Gladsaxe Stadion er frossen, og kampen er flyttet til Ballerup-Skovlunde Fodbolds kunstgressbane i Ballerup, og kampstart flyttet frem til klokken 15.00 torsdag, grunnet krav om lys. Vi tror bortelaget har gode sjanser på nøytral bane, de skal ha det beste laget og viser fin form. UB i kamp 8.

9. Chelsea - Rubin Kazan
Europa League, kvartfinale, kamp 1 av 2.

Chelsea-manager Benitez måtte gamble litt med laguttaket i 1/8-finalene mot Steaua Bucuresti, men det holdt akkurat. Med tap 0-1 i Romania og med 1-1 til pause hjemme på Stamford Bridge i returen, snudde de kampen til 3-1 og avansement med 3-2 sammenlagt. Et opplegg litt i samme ånd som 1-0 og 1-1 mot Sparta Praha runden før, det holder akkurat, og da er det bare å ta av seg hatten for Benitez, som operer i et utrolig tett program. Torres fikk starte som ensom spiss i Southampton i Premier League sist lørdag og det endte med tap 1-2, mens Chelsea var ganske annerledes gode hjemme mot Manchester United to dager senere. Nå er de i semifinale i FA-cupen etter drømmemål av Ba på Matas nydelig pasning, og drømmeredninger av Cech. 9-4-2 på hjemmebane i Premier League og det blir litt av en jobb å forsvare dagens 4. plass, og den jobben fortsetter mot Sunderland allerede på søndag.

Det er lite skader hos Chelsea, heldigvis, ellers hadde det blitt vanskelig å stille gode lag i alle turneringer. Romeu (m) er ute, men han har ikke spilt på lenge. Ramires var tilbake sist, Cahill (f) sto over, og han er ute her også. Ashley Cole (f) måtte av banen med en strekk på mandag, og kan nok fort miste torsdagens kamp. Ba (a) er cup-tied. Uansett må vi forvente at Benitez roterer i laget nå som kampene kommer tett som hagl.

Rubin Kazan overrasket da de sendte Atletico Madrid ut av turneringen i 1/16-finalene, før de spilte 0-0 og 0-0 mot et Levante på vei ned i form i 1/8-finalene. De avgjorde med to scoringer i ekstraomgangene på hjemmebane. Rubin er oppe på 4. plass i Russland og har vært sterke etter vinterferien, 1-0 mot Zenit, 0-0 borte i Grozny og 2-0 hjemme mot Lokomotiv Moskva er oppløftende.

Ingen skader for Rubin i forrige kamp, men vi har ikke sett noen tropp til torsdagens oppgjør. Vi regner med bortimot toppet lag.

Chelsea har vist at de kan knipe seire også i tøffe perioder, og de kan nok fort gjøre det her også. Men før eller siden går de på en liten smell, det har vært veldig nære på flere ganger i Europa League, og så overvurdert som Chelsea er på folkerekka (67 prosent i skrivende stund) skal vi gardere for en liten skrell her. Et slitent Chelsea er ikke ute med uavgjort her, de har en returkamp å rette det opp på. HU i kamp 9.

10. Tottenham - Basel
Europa League, kvartfinale, kamp 1 av 2.

Tottenham gjorde en strålende hjemmekamp mot Inter som de vant 3-0, og en tilsvarende svak bortekamp som de tapte 1-4 etter ekstraomganger. Det holdt, Adebayors bortemål i Italia ble avgjørende, Adebayor som var ganske opp og ned i det han foretok seg i den kampen. I Premier League er Tottenham tilbake på sporet og oppe på 3. plass med 2-1-seier i Swansea sist lørdag, etter to sure og litt unødvendige tap for Liverpool og Fulham. På hjemmebane i Europa League har Tottenham vunnet fire av fem spilte, bare Lazio har klart poeng her (0-0).

Kyle Walker (f) er suspendert her. Fra før er Kaboul (f) og Sandro (m) ute, og nå ser vi at Defoe (a) også mangler. Manager Villas-Boas sier til Teamtalk at det er viktigere å kvalifisere seg for Champions League enn å vinne Europa League. Søndag spiller Tottenham en viktig hjemmekamp mot Everton. Det kan påvirke laguttaket her, det er nok fristende for Villas-Boas å spare et par faste spillere mot Basel, som ikke har vært veldig sterke på bortebane.

Basel gikk mot 0-0 hjemme mot Zenit St. Petersburg forrige runde og det så heller tungt ut, helt til Marcelo Diaz og Alexander Frei scoret to sene mål. Disse ble helt avgjørende, Basel slet i returkampen men begrenset tapte til 0-1 og dermed avansement. Basel er i strålende for hjemme i Sveits og topper tabellen der, men som bortelag i Europa League står de med 0-3-2 mot Sporting Lisboa, Videoton, Genk, Dnipro og Zenit. Utfra det Basel har vist hittil, vil det være en stor overraskelse om de tar sin første borteseier i turneringen på White Hart Lane.

Philipp Degen (f), Marcelo Diaz (m) og Park Joo-Ho (f) er suspendert.

Vi tror ikke på noe toppet Tottenham, men de har en sterk og bred tropp, og butter det litt imot så har de nok et par jokere på benken som kommer innpå mot slutten. Vi vet ikke akkurat hvem Villas-Boas plukker, men mener Tottenham skal ha gode sjanser her uansett. H i kamp 10.

11. Benfica - Newcastle United
Europa League, kvartfinale, kamp 1 av 2.

Benfica møtte Bordeaux forrige runde, ingen match for Portugals beste lag denne sesongen, som vant 1-0 hjemme og 3-2 borte. Hver gang franskmennene scoret, sendte superfrekke Cardozo Benfica tilbake i ledelsen direkte etter. Benfica nådde ikke opp i Champions League, men de har vist styrke i EL med seire mot Leverkusen og Bordeaux, og de har dratt forbi Porto med fire poeng i den meget spennende ligainnspurten hjemme i Portugal, der de har 20-4-0 totalt.

Manager Jorge Jesus mangler kun Eduardo Salvio (m), og har kun luksusproblemer med laguttaket denne gangen.

Newcastle ga oss to spennende kamper mot Anzhi. Først var de noe heldige som klarte 0-0 i Russland, og deretter både gode og heldige da de scoret et flott mål i kampens absolutt siste sekunder hjemme i England, og gikk videre med 1-0 sammenlagt. Også mot Metalist runde før ble det 1-0 sammenlagt, men da var Newcastle uheldige med annullerte mål i hjemmekampen, før de viste styrke og vant bortekampen. Borteseire er noe Newcastle egentlig ikke driver med denne sesongen, de slo verken Maritimo, Club Brugge eller Bordeaux borte i gruppespillet, og i Premier League er de langt nede etter 1-5-10 på reise. Sjanseløst tap 0-4 borte for Manchester City lørdag, da det var mange fravær i laget.

Tiote (m), Haidara (f), Debuchy (f), Ben Arfa (m), Coloccini (f), Vuckic (m), Gouffran (m) og Ryan Taylor (f) er trolig ute for Newcastle. Det ser ut til at målvakt Tim Krul er tilbake etter syv kampers skadefravær, og eventuelt kan erstatte Rob Elliot. Santon (f) har også vært ute med skade, men er med i troppen. Dessuten er Williamson (f), som har spilt lite denne sesongen, og den lovende tenåringen Adam Campbell (m/a) med i troppen. Manager Pardew sier overlevelse i Premier League er langt viktigere enn suksess i Europa League. Det blir et svekket Newcastle i Portugal.

Her tror vi Newcastle er sjanseløse fra start til slutt. De sliter i utgangspunktet på bortebane, og her har de i tillegg mange fravær, mens Benfica er blant verdens beste hjemmelag. H i kamp 11.

12. Fenerbahce - Lazio
Europa League, kvartfinale, kamp 1 av 2.

Fenerbache møtte et litt blekt BATE-lag i 1/16-finalen, før godtgående Viktoria Plzen ble trukket i 1/8-finalen. Der trodde vi mest på tsjekkerne, men tyrkerne viste styrke da de vant 1-0 i Plzen og holdt unna til 1-1 i returen. Fenerbache har bare ett tap i denne turneringen, 0-3 hjemme for Mönchengladbach, og det teller nesten ikke, for da var de allerede sikret avansement. I Tyrkia er de nummer 2 og har fått heng på Galatasaray etter meget gode resultater den siste tiden. De er beste hjemmelag der, med 9-2-3 totalt.

Vi kjenner ikke til skadesituasjonen hos hjemmelaget i skrivende stund.

Lazio mener alvor, hvis noen tvilte på italienske lag i Europa League. Etter 5-3 sammenlagt mot Mönchengladbach var de helt suverene da de ekspederte Stuttgart 2-0 borte og 3-1 hjemme. Libor Kozak gjorde hat-trick i den sistnevnte, og mens det er lett å tvile på Lazio i Serie A, når de mangler toppscorer Klose og flere andre, ser dette ikke ut til å spille noen rolle i Europa League. Andre spillere står frem når de får tilliten. Lazio har 6-4-0 på ti kamper i Europa League. I Serie A tapte de tre på rad før landslagsoppholdet og er nede på 5. plass. Lørdag snudde de til seier med to sene scoringer hjemme mot Catania. Bare 4-3-7 på bortebane i Serie A. De spiller borte mot Roma mandag til uka.

Klose (a) er tilbake fra sin langvarige skade nå. Mulige fravær basert på forrige runde i Serie A kan være Floccari (a), Andre Dias (f), Konko (f) og Brocchi (m). Lazio har hatt skader hele veien i Europa League, men alltid klart å stable lag på beina som har levert overraskende bra.

Her bestemte vi oss ganske tidlig for å finne frem helgarderingen, og ser ingen ny informasjon tirsdag kveld som gjør at vi endrer mening. Dette ser åpent ut. Lazio scorer ofte mange mål, men her møter de et sterkt og gjerrig lag som slipper inn lite. HUB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 03.04.2013 20:40
1. Real Madrid - Galatasaray H
2. Malaga - Borussia Dortmund U B
3. Macclesfield Town - Grimsby Town H U
4. Braintree Town FC - Southport H
5. Kilmarnock - St. Mirren H U
6. IFK Norrköping - Djurgården H
7. Öster - Sirius H
8. AB - Viborg U B
9. Chelsea - Rubin Kazan H U
10. Tottenham - Basel H
11. Benfica - Newcastle United H
12. Fenerbahce - Lazio H U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 03.04.2013 20:40
1. Real Madrid - Galatasaray H
2. Malaga - Borussia Dortmund H U B
3. Macclesfield Town - Grimsby Town H U B
4. Braintree Town FC - Southport H U
5. Kilmarnock - St. Mirren H U
6. IFK Norrköping - Djurgården H
7. Öster - Sirius H
8. AB - Viborg U B
9. Chelsea - Rubin Kazan H U
10. Tottenham - Basel H
11. Benfica - Newcastle United H
12. Fenerbahce - Lazio H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.