Gå til sidens hovedinnhold

Denne tommelen var ikke nok

Urijah Faber var frustrert etter kampen mot Renan Barao.

Aldri før har så mange som ti kamper gått distansen på et UFC-stevne, men det skjedde på UFC 169 i New Jersey natt til søndag norsk tid.

Tittelkampen i bantamvekt mellom mesteren Renan Barao og Urijah Faber var imidlertid én av de to kampene som ikke gikk tiden ut.

Faber tok kampen på kort varsel etter at Dominick Cruz pådro seg en lyskeskade og gikk dermed sin femte kamp på under et år.

Barao ble imidlertid et nummer for stor og ser virkelig ut til å bli et mareritt for de som har et ønske om å nappe til seg bantamvekttittelen de neste årene.

Brasilianeren sendte Faber i bakken med en rett høyre tidlig i første runde, Faber kom seg opp, men Barao fortsatte å presse på. Enda en høyre sendte amerikaneren i bakken på ny, og Barao gikk inn for å avslutte kampen.

Faber forsvarte seg med det han kunne, men dommer Herb Dean likte ikke det han så og ba veteranen om å gjøre noe. Amerikaneren ga tommelen opp bak låret til Barao, men det var svært vanskelig for Dean å se. Dermed ble kampen stoppet etter 3,42 i første runde.

- Det er veldig frustrerende. Han ba meg om å gjøre noe, så jeg ga han tommelen opp rett før han stoppet kampen. Herb er en av de beste dommerne, og han er bare ute etter å beskytte oss, sa Faber.

Gjennom en tolk, forklarte også Renan Barao at han var litt overrasket over at kampen ble stoppet.

- Ja, litt, men jeg har møtt Urijah før, og jeg visste at han var en tøff fighter, og dette ble en tøff kamp. Jeg traff ham godt med høyre, så at han var groggy og gikk på med flere slag, sa Barao.

Også i fjærvekt var det tittelkamp natt til søndag. Den tittelen forsvarte José Aldo mot Ricardo Lamas, uten store problemer da han vant på poeng.

Tungvekteren Alistair Overeem var også tilbake på vinnersporet, da han tok en poengseier mot UFC-veteranen Frank Mir. Kampen var svært nær ved å bli stoppet, men Mir kom seg gjennom de første fem minuttene.

Sjekk alle resultatene fra UFC 169 her

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar