*Nettavisen* Sport.

Denne trioen har scoret mer enn Chelsea sine spisser

TRIO: Romelu Lukaku, Daniel Sturridge og Kevin de Bruyne har scoret mer mål i sine respektive klubber enn Chelsea sine spisser har siden 2011. Alle tre har vært innom Chelsea.

Har scoret 150 mål.

09.12.15 15:01

Det har vært en skuffende sesong for Chelsea og manager José Mourinho. 14.plass i Premier etter helgens tap mot Bournemouth og på onsdag kan de ryke ut av Champions League om resultatet ikke går deres vei mot Porto.

Enda mer dårlig nytt for den portugisiske manageren er at kanskje kunne problemene foran mål vært minimale hadde han beholdt en viss duo av angrepsspillere.

Siden 2011 har nemlig Chelsea prøvd ut hele ti forskjellige spisser. Blant dem er navn som Fernando Torres, Diego Costa og Samuel Eto'o. Til sammen står disse ti med 489 kamper for Chelsea og 144 mål, melder den engelske avisa The Telegraph.

To andre navn som finnes på denne lista er Romelu Lukaku og Daniel Sturridge. De står med henholdsvis 15 kamper, null mål og 55 kamper, 15 mål for de blåkledde fra London.

Til tross for dette er de, sammen med Manchester Citys Kevin de Bruyne, del av en trio som nå gjør det bedre enn Chelseas spisser har gjort det siden 2011.

Målmaskiner

Både Lukaku og De Bruyne ble først sendt på utlån der begge imponerte stort. Lukaku hamret inn 33 mål på lån i West Bromwich og Everton før han ble solgt til sistnevnte for 28 millioner pund. De Bruyne scoret ti mål under sitt hos Werder Bremen før overgangen til Wolfsburg.

Siden har de to belgierne levert jevnt og trutt i Premier League og Bundesligaen. Lukaku står med 34 mål totalt etter sin overgang fra Mourinhos Chelsea, mens De Bruyne nettet 20 ganger for Wolfsburg.

Dog er det Daniel Sturridge som står med den beste målraten. Liverpool-spissen har siden sin overgang i 2013 stått for 44 mål på 73 kamper for de røde. De tallene hadde muligens vært enda bedre hadde den engelske landslagsspissen holdt seg skadefri.

Sliten Costa

Til sammen står «Mourinhos glemte menn» med 150 mål på 337 kamper. De spissene Chelsea har prøvd ut siden 2011 står med 144 mål på 489 kamper.

Den med flest mål er Fernando Torres som scoret 45 mål for de blå før overgangen til Atlético Madrid. Den mest effektive er Diego Costa, som kom fra nettopp Atlético Madrid, som har scoret 25 mål på 55 kamper.

Likevel har den spansk-brasilianske monsterspissen kun scoret fire mål på 17 kamper i år, og har også kommet i krangel med trener José Mourinho, hvilket var tydelig under Chelseas kamp mot Tottenham.

Med Sturridge, Lukaku og de Bruyne kunne kanskje ting sett annerledes ut for Chelsea som fortsatt jakter etter den ultimate erstatteren etter Didier Drogba. Den ivorianske målmaskinen scoret 164 mål på 381 kamper.

En slik goalgetter kunne nok Mourinho gjerne ha tenkt seg nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.