RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne trusa pirrer det norske folk

Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Sist oppdatert:
Nicklas Bendtner har blitt svært populær etter trusestuntet i EM.

Det var under EM-kampen mot Portugal at danske Nicklas Bendtner dro opp skjorta, og blottet en grønn boksershorts med påskriften Paddy Power.

Paddy Power er et bettingselskap og var sikkert storfornøyd med reklamen de fikk under matchen. En kamp Danmark for øvrig tapte 3-2, til tross for Bendtners to scoringer.

Trusestuntet har i etterkant av kampen fått mye oppmerksomhet, og den danske spissen ble til slutt illagt en bot på småpene 750.000 kroner for det hele.

Paddy Power har påtatt seg ansvaret for boten, og slik sett slipper Bendtner likevel billig unna, og mye tyder faktisk på at stuntet har gjort dansken mer populær.

På søketoppen
Tall Nettavisen har fått tilsendt av den norske søkemotoren Kvasir, viser i hvert fall at folk har blitt mye mer nysgjerrige på den danske spissen.

Dansken er den spilleren som har størst økning i antall søk fra starten av EM til den 20. juni, sammenlignet med antall søk på samme frase i ukene før EM.

Oppmerksomheten Bendtner har fått som en følge av trusestuntet kan være noe av grunnen til dette.

- Vi ser ofte at mediesaker som vekker oppsikt også skaper et sug etter mer informasjon, noe som igjen trekker folk til søketjenester, sier Ingrid Støver Jensen i Kvasir.

Generelt sett har det vært et større antall på fotballspillere enn det er ellers på året.

- Vi har sammenlignet mengden søk på spillerne i fotball-EMs to første uker med en tilsvarende lang periode i forkant av EM. Interessen for spillerne har økt dramatisk, sier Støver Jensen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ronaldo på topp
Hvis man ser på antall søk totalt siden EM startet må imidlertid dansken tåle å havne utenfor topp 10-listen. Ikke overraskende er det en portugiser som topper der.

Cristiano Ronaldo har så langt hatt et godt EM, og torsdag sendte han sitt Portugal videre til semifinale på bekostning av Tsjekkia. Portugiserne vant kampen med 1-0.

Bak Ronaldo følger svenske Zlatan Ibrahimovic. Svensken scoret to mål for Sverige i gruppespillet, blant annet en perle mot Frankrike, men dette var ikke nok til avansement.

På tredjeplass over de med flest søk totalt finner vi tyske Mario Gomez. Spissen har vært i knallform, og var svært sentral da tyskerne slo både Portugal og Nederland i gruppespillet.

- Vi opplever alltid jevnt høy interesse for idrettsrelaterte emner, men ser alltid at store idrettsarrangementer øker mengden relaterte søk når de pågår, sier Støver Jensen.

- Vi venter nå tilsvarende økt interesse for Tour de France-syklistene og deltakerne under OL i London om få uker, fortsetter lederen for Kvasir.

Topp 10 (størst økning)
1. Nicklas Bendtner (Danmark)
2. Franck Ribéry (Frankrike)
3. Gerard Pique (Spania)
4. Olof Mellberg (Sverige)
5. Luuk de Jong (Nederland)
6. Olivier Giroud (Frankrike)
7. Shay Given (Irland)
8. Stephan Andersen (Danmark)
9. Mario Gomez (Tyskland)
10. Rafael van der Vaart (Nederland)

Topp 10 (totale søk)
1. Ronaldo (Portugal)
2. Zlatan Ibrahimovic (Sverige)
3. Mario Gomez (Tyskland)
4. Wayne Rooney (England)
5. Fernando Torres (Spania)
6. Pepe (Portugal)
7. Xavi Hernandez (Spania)
8. Luis Nani (Portugal)
9. Robin Van Persie (Nederland)
10. Ibrahim Afellay (Nederland)

Kilde: Kvasir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere