SANDEFJORD - ODD 1-3:

Odd og trener Pål Arne «Paco» Johansen fikk kanskje en del utenforstående til å klø seg i hodet da Dennis Gjengaar (18) var blant de elleve utvalgte fra start lørdag.

Men på fire kjappe minutter like etter sidebyttet i bortekampen mot Sandefjord, fikk det unge hurtigtoget til de grader vist hva han er god for.

Først da han løp fullstendig ifra Sandefjord-forsvaret, rundet målvakt Jacob Storevik, og trillet i 2-1-målet for Odd. Og deretter da han skar inn fra høyrekanten og sendte bortelagets tredje scoring i nettet på like skråsikkert vis.

Les også: Her hedrer Viktor Hovland avdøde dronning Elisabeth

– For en inntreden på den største norske fotballscenen! 18-åringen spiller med en enorm selvtillit, og det har han god grunn til, kommenterte Eurosports Asbjørn Myhre etter Gjengaars andre fulltreffer på kort tid.

– Hvorfor har ikke den mannen spilt før? undret kanalens ekspert Vegard Hansen nesten litt forbløffet.

Minimal erfaring

Den unge vingen fra Horten hadde kun én eliteseriekamp å vise til fra før. Det skjedde som innbytter i Odds miserable sjumålstap borte mot Bodø/Glimt for en drøy måned siden. Nå har han uten tvil presentert seg for et større fotballpublikum.

Overfor Telemarksavisa erkjenner Gjengaar at han aldri har følt seg høyere oppe enn nå.

– Jeg merket at jeg ikke kunne spille 90, så da pushet jeg ut alt jeg hadde i starten av andre omgang, og det funka det, konstaterte han med et smil.

Trener Johansen byttet ut 18-åringen, som hadde et gult kort fra første omgang, før andreomgangen var halvferdig. Inn kom isteden Kevin Egell-Johnsen.

Les også: Absurd Griezmann-situasjon sjokkerer: – Blir veldig spesielt

– Ekstremt imponerende av en unggutt. Dette ser ut til å kunne bli en meget god spiller for Odd, oppusmmerte Hansen om Gjengaars innsats.

Etter byttet konsentrerte gjestene seg mye om å forsvare ledelsen, men var også veldig nær enda en scoring. Storevik fikk så vidt avverget da han kastet seg tilbake foran målstreken og reddet et forsøk fra Filip Jørgensen.

Sandefjord røk på sitt femte tap på de siste sju spillerundene, og har bare samlet to fattige poeng siden seieren over Kristiansund i slutten av juli.

Susere i mål

Uttellingen i starten av lørdagens oppgjør var ikke like god for Odd. Det var nemlig Sandefjord som tok ledelsen da de tok var på sin første målsjanse i kampen.

Bare noen sekunder etter at Odd hadde fått sitt andre frispark like utenfor Sandefjord-boksen, og Mikael Ingebrigtsen bøyde det siste forsøket i tverrliggeren bak Jacob Storevik, skulle det bli nettsus i motsatt ende.

Etter Sandefjord-corner som ble sendt ut igjen av feltet, flyttet hele Odd-forsvaret inn i midten av boksen, mens Fredrik Flo ble stående igjen helt fri til høyre for målet.

Rufo fant midtstopperen etter å ha vunnet luftduellen i 16-meteren. Flo klemte til og fikk kjempetreff på halvvolley.

Avslutningen suste som et prosjektil i nettet, og fikk Eurosports kommentatorduo til å tenke på målscorerens far, tidligere Sogndal-storscorer Håvard Flo.

Odd slo tilbake med et nesten like godt treff fra Solomon Owusu seinere i omgangen.

Midtbaneankeret klemte til med høyrefoten fra drøyt snaut 20 meter, og ballen suste inn i hjørnet langs gressteppet, under to motspillere som kastet seg ned i forsøk på å blokkere.

Det la grunnlaget før Gjengaars scoringer og storspill etter sidebyttet, og det som til slutt ble en trygg seier mot et hardt strevende Sandefjord-lag.

Tre poeng til Odd betyr at telemarkingene nå har åtte poengs luke ned til lørdagens motstander.

Mannskapet til «Paco» inntar en foreløpig sjetteplass på tabellen før de øvrige kampene i runde 22 spilles.