Fredag er det endelig dags for Formel 2 igjen. Det hele starter med trening og kvalifisering på fredagen, før sprintløpet kjøres på lørdagen og hovedløpet på søndagen.

Dennis Hauger har i år byttet lag fra Prema til laget som hadde fjorårets Formel 2-mester Felipe Drugovich, nemlig det nederlandske laget MP Motorsports.

Med seg som lagkamerat får han fjorårets lagkamerat i Prema, indiske Jehan Daruvala.

Les også: Sammenligner seg selv med Hamilton: – Hadde ikke vært i nærheten

Bedre i sesong to

Lagbyttet er noe Viaplays Formel 1-ekspert har stor tro på.

– Jeg tror han vil trives bedre i det nye teamet enn det han var i fjor siden de er veldig åpne. Jeg tror at han kommer til å være helt i toppen. Han kjører som sagt for et veldig bra team og har ett år bak seg nå. Har lært seg bilene og mesterskapet., så jeg er optimist, forteller Atle Gulbrandsen til Nettavisen, som også peker på at Hauger har for vane å gjøre det bedre i sesong nummer to.

– Han har tradisjon for å gjøre det bra i sesong to. Altså første sesong i Formel 4 var ikke veldig bra, og han vant i sesong to. Første sesong i Formel 3 var ikke sterk, han vant i sesong to, og første sesong i Formel 2 var ikke så veldig bra, og nå er han klar for sesong to i Formel 2. Hvis han fortsetter det mønsteret der, blir det veldig bra, forklarer Gulbrandsen.

Må vinne

I fjor vant Hauger to løp, et sprintløp i legendariske Monaco og et hovedløp i Baku, Aserbajdsjan. Han endte til slutt opp på tiendeplass i Formel 2-sammendraget. I år blir han nødt til å gjøre det mye bedre hvis han skal ha noe håp om å komme til Formel 1 allerede neste sesong.

– Da må han helst vinne Formel 2 i år, hvert fall være i nærheten av å vinne Formel 2 i år. Han bør definitivt være den beste Red Bull-junioren. Men det holder ikke bare det, fordi det må også åpne seg en mulighet i Formel 1, altså bli en ledig plass, forteller den erfarne kommentatoren.

Sterkeste feltet i Formel-2 noensinne

Det blir derimot ikke lett for nordmannen å vinne Formel 2 denne sesongen, for hvis vi skal tro det flere eksperter sier så kan det bli svært jevnt i årets sesong.

– Jeg tror det er det sterkeste Formel 2-feltet noen gang. Men det er for så vidt irrelevant. Skal han til Formel 1, må han vise at han er best uansett. Hvis han klarer å vinne i år eller være helt i toppen, så viser han at han fortjener et sete i Formel 1, sier Viaplays ekspert.

Dette gjør også at Gulbrandsen mener at det kan bli en helt fantastisk sesong i Formel 2.

– Formel 2 i år kommer til å bli helt rått, så håper jeg selvfølgelig at Formel 1 blir jevnt og spennende, selv om Red Bull akkurat nå ser ut som de har ganske god kontroll, men Formel 2 blir garantert spennende, sier han engasjert.

Formel 1 starter også

For det er ikke bare Formel 2 som starter til helgen, det gjør nemlig også Formel 1.

I fjorårets sesong var Red Bull suverene og de stakk av med både førermesterskapet og konstruktørmesterskapet.

Dermed er det flere som håper at det skal bli litt jevnere i år, men der har Gulbrandsen dårlige nyheter.

– Akkurat nå ser det ut som Red Bull har så god kontroll at jeg er redd for at det ikke blir så spennende som vi håper, sier 43-åringen.

Torsdag til lørdag var det nemlig testing av årets biler i Bahrain, og det er her Formel 1-eksperten mener at Red Bull så overlegne ut.

Han har derimot et lite håp om at Ferrari skal klare å utfordre Red Bull mer i år enn det de gjorde i fjor, men da må de først få bort feilene fra i fjor.

– Ferrari ser bra ut. De har en bra bil. Der er det litt som i fjor, så jeg tror ikke nødvendigvis at de er så langt bak Red Bull. Hvis de klarer å kvitte seg med tekniske problemer og strategiske problemer som de hadde i fjor, så kan Ferrari forhåpentligvis gi Red Bull match, mener han.

Les også: Bråk i det svenske VM-laget. Melder om krisemøte

Skuffet over Mercedes

Når det kommer til Mercedes så slet de stort i fjor. Etter å ha vunnet konstruktørmesterskapet åtte ganger på rad, så havnet de på tredjeplass i fjor. De vant bare ett løp, og det var det ikke engang Lewis Hamilton som gjorde. Han gikk nemlig hele sesongen uten seier, for første gang i sin Formel 1-karriere.

– Jeg er overrasket over at Mercedes ikke er nærmere enn de er. De hadde riktignok en ok siste dag, men spesielt dag 2, der slet de og det innrømte de selv også. Det er en lang sesong, så de har tid på seg til å jobbe seg innpå Red Bull. Men jeg hadde trodd at etter en lang vinter så skulle de være nærmere, det må jeg innrømme, sier Gulbrandsen om Mercedes sine sjanser.

Formel 1-sesongen i år består av 23 løp.

De starter i Bahrain og avslutter sesongen i slutten av november i Abu Dhabi.

På lørdag er det kvalifisering, mens løpet kjøres søndag klokken 16.00.