Den norske 18-åringen sikret seg seieren allerede etter det første av tre løp i russiske Sotsji. Med andreplassen torsdag tok han 12 poeng og sikret seg tittelen.

Hauger startet fra fjerdeposisjon, men kjørte seg altså opp til en andreplass, samtidig falt austalieren Jack Doohan fra 12. til 15.-plass og endte uten poeng.

Hauger: - Fantastisk

Hauger kunne også ha vunnet løpet, men kjørte forsiktigere da han kom opp på andreplass for å unngå uhell, da han hadde mesterskapstriumfen i lomma.

- Det var et tøft løp. Vi gjorde noen endringer etter kvalifiseringen og det fungerte. Jeg må takke laget. Jeg elsker alle. Det har vært en fantastisk sesong og nå skal vi bruke resten av helgen på å vinne konstruktør-mesterskapet, sa Hauger i et Viaplay-sendt intervju.

Nordmannen ledet med 43 poeng ned til nærmeste utfordrer Jack Doohan før helgens runde, men etter torsdagens konkurranse er det nå umulig å ta igjen Hauger.

Formel 2-lovnader

Reglene i Formel 3 er slik at regjerende mester ikke kan kjøre i Formel 3 igjen den neste sesongen. Dermed må Hauger trolig fortsette karrieren i Formel 2.

Mektige Helmut Marko i Red Bull lover nemlig 18-åringen sete i Formel 2 neste år.

- Han har hatt en stor sesong i Formel 3. Han gjorde en feil tidlig, men ellers har han vært enestående. Han har vist store ferdigheter, og han beveger seg virkelig i riktig retning, sier Marko i en pressemelding.

- Han kommer til å kjøre for oss i Formel 2 i 2022, og etter det er det bare ett steg igjen. Det kreves at han fortsetter å forberede seg på samme måte han har gjort i år. Han er ikke der ennå, legger han til.

Amerikansk vinner

Regnestykket før start var slik at Hauger måtte ha fem poeng mer enn sin australske konkurrent for å sikre mesterskapet, noe han altså klarte i første race.

- Ja! Ja! Ja! Tusen takk, gutter! Nå satser vi på seier i konstruktør-mesterskapet også! sa 18-åringen på radioen etter at seieren ble sikret.

Amerikaneren Logan Sargeant vant selve løpet i Sotsji torsdag.

Dette var Haugers niende pallplass denne sesongen. Han leder nå med 51 poeng sammenlagt når det gjenstår to løp, noen ingen altså kan ta igjen.

Trøblete kvalifisering

Det var imidlertid Doohan som vant kvalifiseringen, der Hauger slet seg til en niendeplass i sin PREMA-bil.

- Vi hadde ikke farten i kvalifiseringen, men klarte å løfte oss i løpet. Jeg må si tusen takk til PREMA, sa Hauger etter konkurransen torsdag.

I tillegg var det slik at det første racet i runden ble flyttet til fredag fra lørdag på grunn av varsel om dårlig vær, men 18-åringen taklet de utfordringene utmerket.