Gå til sidens hovedinnhold

Depay scoret tre - Aouar isolert etter koronasmitte

Stjernespillerens forfall ble kjent rett før kampstarten fredag kveld.

LYON - DIJON 4-1:

Ni dager etter at Lyon ble slått ut av forrige sesongs Champions League i semifinalen mot vinnerlaget Bayern München, sparket den franske klubben i gang seriestarten for 2020-21.

Memphis Depay scoret hele tre mål, derav to ganger på straffspark, da Lyon kjørte over Dijon med 4-1.

Men vel så mye oppmerksomhet ble viet det brå avbudet midtbanestjernen Houssem Aouar måtte melde like før kampen.

Les også: Barcelona-sjefen vurderer drasisk Messi-grep

Aouar er smittet av koronaviruset. Han kunne derfor ikke være med da Lyon spilte sin første seriekamp for sesongen hjemme mot Dijon.

Plutselig avbud

Det ble kjent rett før avspark i hjemmekampen mot Dijon. 22-åringens virusprøve var positiv da Lyons spillerstall og støtteapparat ble testet torsdag.

- Resultatene vi mottok i dag viste at Houssem Aouar er den eneste spilleren i troppen som har testet positivt, opplyste klubben i en uttalelse.

Følg sommerens overgangsrykter direkte!

- Straks resultatene ble kjent ble Houssem sendt i to ukers isolasjon. Han er helt uten symptomer.

10-15 dager

Klubben la til at Aouar kan vende tilbake til trening med lagkameratene om 10 til 15 dager, avhengig av resultatet av de neste virusprøvene.

Det ventes at han melder forfall til Frankrikes landslagstropp til nasjonsligakampene mot Sverige og Kroatia. Han var med da landslagssjef Didier Deschamps offentliggjorde troppen torsdag.

Manchester United-stjernen Paul Pogba og Tottenham-spiller Tanguy Ndombele har også testet positivt på koronaviruset og ble utelatt av verdensmesterens tropp.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken