RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deppet etter hat trick

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Daniel Nannskog åpnet målkontoen til gangs, men Stabæk har langt frem til fjorårsnivået.

STABÆK-ODD 3-3:

TELENOR ARENA (Nettavisen): Han scorer «bare» et hat trick per Tippeliga-sesong, Daniel Nannskog. I fjor var det mot Strømsgodset, i 2007 mot Tromsø, og før det mot Molde. I 2009 kan han allerede skrive mission accomplished i hat trick-boksen etter tre mot Odd. Og av beste sort også – det første med venstrefoten, det andre med høyre, og det tredje med hodet.

Men lykkelig? Nei, langt ifra.

- Når jeg kommer hjem vil jeg sette meg ned og tenke mye på den kampen her. Jeg føler ingen stor glede akkurat nå.

- Faan, det er jo Odd, vi skal jo slå dem, sier en tydelig skuffet Daniel Nannskog til Nettavisen.

Under i tre første kampene
Mens det meste gikk på skinner for Stabæk i fjorårssesongen har Bærums-laget tydelig valgt feil smøring i årets sesong. Det meste butter imot, i alle fall i starten av kampene: Tre kamper, under i alle kampene. Mot Odd sågar både med 0-2 og 1-3.

- Kanskje er det noe mentalt, undrer kaptein Morten Skjønsberg, uten å få støtte fra verken Daniel Nannskog eller trener Jan Jönsson.

Teorien bør likevel ikke avfeies helt. Til tross for et underlag (på hjemmebane) som burde vært skreddersydd Stabæks pasningskvaliteter sliter fjorårets seriemester med å dominere. De har vært dårligere enn sine motstandere i startfasene av alle sine tre første seriekamper i år, men har slått godt tilbake, og er fortsatt ubeseiret.

Mot Odd var de nest best i det aller meste frem til pausen, men klart best i andreomgangen. Nok til å sikre sesongens første trepoenger var det likevel ikke, og det bekymrer. Molde er allerede seks poeng foran, og Rosenborg kunne bli det samme da Stabæk-familien pratet med pressen rett etter kampen.

Frykter avstanden til topplagene
Flere kan det bli. Zdenek Senkerik er akkurat ankommet og imponerte ikke i sitt korte innhopp. Fredrik Berglund har flere uker før han er tilbake fra skade og kan bli kjent med sine nye lagkompiser.

- Det er klart at det kan ta en stund før vi begynner å få ting på plass, sier Jan Jönsson behersket.

- Det kan fort bli en solid luke opp til topplagene før dere er i nærheten av å kunne prestere som i fjorårssesongen?

- Jo, men slikt kan jeg ikke tenke for mye på. Jeg synes jeg ser tendenser på trening, og velger å være optimist.

- Stabæk er et godt lag
Kanskje skal man være det når man fortsatt er ubeseiret og ikke lar seg knekke av å ligge under i kamp etter kamp. Slikt viser moral i laget, og med spillere som Johan Andersson og Pontus Segerström også på vei tilbake fra skade, så bør det bli litt morsommere å være Stabæk-trener utover sesongen. Noen godord fra trenerkollega Dag-Eilev Fagermo vanker det også.

- Stabæk er et godt lag.

- Vi spiller en god førsteomgang, og det er surt å ikke vinne når vi leder 3-1, men det er ikke ufortjent. Det er de som har trøkket utover kampen, innrømmer Odd-treneren.

Trøkk hadde også Peter Kovacs, som kunne notere seg for årets to første scoringer i Odd-trøya – en enkel avslutning fra kort hold, samt en stuss på Bentleys innlegg.

- Det viser at det går an å score i Tippeligaen også, sier ungareren tørt.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere