*Nettavisen* Sport.

Der Spiegel misforsto Dale Oen-rapport

Foto: Vegard Grøtt (Scanpix)

De medisinsk ansvarlige avviser at Oen hadde 13 medisiner i blodet.

19.06.12 16:30

Søndag hevdet tyske Der Spiegel at det var blitt funnet spor av 13 betennelsesdempende stoffer i blodet til den avdøde svømmeren Alexander Dale Oen.

Mandag ble den anerkjente tidskriften sitert av en rekke norske nettsteder, men ifølge de medisinsk ansvarlige i USA er det ikke funnet noe galt.

– Obduksjonsrapporten i forbindelse med Alexander Dale Oens dødsfall konkluderer med at det er testet for 13 antiinflammatoriske stoffer, og at ingen ting er funnet. Det er dette som gjelder. Det er veldig viktig for oss å understreke, sier kommunikasjonssjef Trish Lees hos Coconino County Medical Examiner’s office som har ansvaret for obduksjonsrapporten til Bergens Tidene.

Den anerkjente tyske tidskriften har dermed misforstått rapporten. Nå beklager sjefsredaktør i Spiegel Online ovenfor VG.

Han forsikrer nå teksten vil bli endret på nett. Men ville ikke gi noen ytterligere kommentar, ut over at han beklaget ubehagelighetene.

Alexander Dale Oen døde brått og uventet 1. mai i år, og hele nasjonen sørget over tapet av en av landets fremste idrettsutøvere.

Den norske svømmeren døde av hjerteinfarkt som følge av en blodpropp i en av de tre kransarteriene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.