*Nettavisen* Sport.

Derby mot tidenes verste

Foto: EPA/Scanpix

11 kamper før slutt ligger Derby an til å ende opp med tidenes svakest Premier League-resultat.

24.02.08 12:36

JJB STADIUM (Nettavisen): WIGAN – DERBY 2-0:

Da den gamle Brann-helten Paul Scharner hamret inn 1-0 etter en times spill på JJB Stadium var det like fortjent som det var forventet. Riktignok hadde Derby kampens første sjanse, da Giles Barnes kom igjennom på venstresiden – men skuddet var som Derby har vært hele denne sesongen, svakt og ufarlig.

Konstant press
Etter det dreide det meste seg om Wigan, som burde tatt ledelsen da Kevin Kilbane upresset headet fra snaut ti meter – rett på Derby-keeper Roy Carroll. Kvarteret senere var Mario Melchiot uheldig da et frekt hælspark var på vei inn i mål, men nevnte Barnes stoppet ballen før hele lærkula passerte streken.

Det hele så ut til å være et spørsmål om tid, og de fleste trodde målet skulle komme da Emile Heskey fikk ballen servert på sølvfat på fem meters hold sekunder før pause. Avslutningen viser hvorfor den storvokste spissen aldri er blitt mer enn en nesten-mann i Premier League, og førsteomgangen ebbet ut med 0-0.

Scoret uten Hagen
Først etter sidebyttet kom den forløsende scoringen da Scharner dunket inn 1-0 etter mye klabb og babb etter en Wigan-corner, en scoring som førte Derby mot og til deres 20.(!) tap på 27 kamper i toppdivisjonen.

Da Antonio Valencia så kjørte slalåm inne i Derbys sekstemeter drøye fem minutter før slutt, var kampen avgjort – en viktig seier for Erik Hagens Wigan som nå har tre lag og fire poeng ned til Reading på nedrykksplass. Hagen var for øvrig ikke en gang funnet verdig til en plass på benken, til tross for hederlig omtale i sin debut for reservelaget på torsdag.

Resultatet betyr samtidig at bare et mirakel kan holde Derby i toppdivisjonen. Midlands-laget ligger desidert sist med sine ni poeng, 14 poeng opp til Birmingham på sikker plass.

Verre enn Sunderland
Ikke bare står Paul Jewell uten seier i serien siden han tok over helt i slutten av november (16 seriekamper), for sikkerhets skyld ligger også Derby dårligere an det Sunderland gjorde da de satte "rekord" for færrest poeng i Premier Leagues historie. Da de rykket ned i 2005/06 endte de på 16 poeng, og på dette tidspunktet av sesongen sto de med ti poeng. Derby har ni, og ryktene vil ha det til at de er i ferd med å endre klengenavnet sitt fra "the Rams" til "the Lambs".

Offerlammene.

PS. Det lyktes ikke Nettavisen å få tak i Erik Hagen. Han forlot stadion i full fart for å være med sin høygravide kone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.