*Nettavisen* Sport.

«Dere er styggere enn Camilla»

«Liverfuckingpool» og «Dere er styggere enn Camilla». Returoppgjøret mellom Juventus og Liverpool ble ikke den forsoningen fotball-verden hadde håpet på.

14.04.05 13:51

Sent i natt var flere personer brakt inn av politiet i Torino. 1000 politimenn overvåket Stadio Delle Alpi i går kveld, og over stadion sirklet det politihelikoptere.

Drapstrusler
Før kampen hadde Ultras-tilhengere kommet med drapstrusler mot Liverpools supportere, og lovet hevn for katastrofen på Heysel i 1985. Tirsdag kveld ble en Liverpool-fan angrepet på en bar. Han ble skadet i hodet etter å ha blitt slått med et balltre.

Politiet arrestert åtte Juve-tilhengere etter episoden.

Utenfor og på stadion på kampdagen oppsto det bråk da et hundretals Juve-fans forsøkte å klatre over en grind. Det skjedde samtidig som Liverpool-fansen skulle sluses inn på arenaen, og politiet grep inn for å beskytte engelskmennene.

Om lag 50 personer havnet i slagsmål med politiet, som ble tvunget til å anvende tåregass mot oppviglerne. Tre biler ble slått i stykker og satt i brann.

Under seremonien før kampen, da de 39 ofrene på Heysel ble hyllet, fortsatte urolighetene. Juventus- og Liverpool-fans pekte fingre mot hverandre, skrek og kastet diverse gjenstander i hverandres retning. En hjemmesupporter rev blant annet løs en trobunestol og kastet den mot britene.

Stygge eksempler
Mens noen bannere hadde fredelige og forsonende budskap, var det mange eksempler på hatske varianter, særlig fra italiensk hold.

«Vi kan aldri glemme», «Engelskmann, skitne, fulle og ekle», «Dere er styggere enn Camilla», «Engelske dyr», «Om jeg får tak i en rød supporter, skal jeg slå han lilla» og «Liverfuckingpool» var noen av de verste budskapene.

Så snart kampen var ferdig, ble de engelske supporterne holdt igjen, mens stadion ble tømt. Deretter fikk Liverpools supportere politieskorte til flyplassen.

Selve kampen endte 0-0, og Liverpool er klare for semifinalen. Der møter de Chelsea. I den andre kvartfinalen i går ble det straffedrama. Les hva som skjedde her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag