Gå til sidens hovedinnhold

- Dere har bygd en monsterbil

Jenson Button fortsetter å dominere i formel 1.

Jenson Button gikk helt til topps i Tyrkia Grand Prix søndag, og økte dermed ledelsen i Formel 1-sammendraget til 26 poeng. Button har vunnet seks av sju løp i år.

Australske Mark Webber sikret andreplassen, og tangerte dermed sin beste plassering noensinne, mens 21 år gamle Sebastien Vettel kjørte inn til tredjeplass.

- Dere har bygd en monsterbil. Dere er legendariske, ropte Button over bilradioen ifølge Reuters.

Komfortabel ledelse
Briten står nå med 61 poeng i sammendraget, og leder klart. Ruben Barrichello følger på andreplass med sine 35 poeng. Hele 26 poeng skiller de to førerne i toppen.

Button ble også den første føreren som noensinne har vunnet Tyrkia Grand Prix - kjørt første gang i 2005 - uten å starte i pole position.

- Bilen var helt fantastisk i dag. Den har aldri vært bedre. Dette var stort, og jeg skulle ønske hele laget kunne bli med meg opp på seierspallen, sier Button.

Brasilianske Barrichello fullførte aldri søndagens løp, etter at en miss i starten førte til at han havnet langt bak i feltet.

Feil av Vettel
Det var en feil av unge Sebastian Vettel som ga Button ledelsen i løpet. Tyskeren bommet på en sving på første runde, og briten kunne dermed snike seg forbi.

- Jenson var rett og slett for rask i dag. Jeg tror ikke jeg kunne holdt ham bak meg uansett, sier Vettel om løpet.

Bare fem briter har tidligere vunnet seks løp på en sesong, og alle endte opp som mestere. Button ble også første brite til å vinne fire løp på rad i samme år, siden Nigel Mansell i 1992.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken