RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

«Dere har forrådt Nord-Korea»

Sist oppdatert:
Nord-Koreas spillere ble hetset og ydmyket etter et mislykket fotball-VM.

Den nordkoreanske treneren slapp trolig fangeleir, men spillerne ble hetset og ydmyket foran 400 mennesker etter et mislykket fotball-VM.

Det var fryktet at treneren til Nord-Korea, Kim Jong Hun, skulle lide samme skjebne som tidligere nordkoreanske trenere som ikke har innfridd på den internasjonale arena. Altså fangeleir. Det ser imidlertid ut til at han slapp den skjebnen. Et av ryktene går ut på at han «bare» er kastet ut av partiet.

- Et annet rykte sier at han er sendt for å drive bygningsarbeid i Pyongyang, men disse ryktene er ikke bekreftet, sier en kilde til Radio Free Asia.

Nord-Korea skuffet stort under VM, og tapte alle kampene. Verst gikk det mot Portugal, en kamp de tapte med solide 0-7.

2. juli fikk spillerne gjennomgå under en seks timers lang utskjellingsprosess i et stort auditorium. Kun de to med aner til Japan, Jung Tae Se og An Yong Hak, slapp unna ydmykelsen.

Spillerne fikk beskjed om at de hadde forrådt landet, og TV-kommentatoren som var på plass i Sør-Afrika skal ha fått oppgaven med å kritisere alle spillerne på tur og orden.

Nord-Korea kvalifiserte seg til fotball-VM for første gang på 44 år. Et rykte sier at president Kim Jong-il bladet seg opp i taktikken til det nordkoreanske laget, og forlangte en vill offensiv formasjon. Som med det meste fra Nord-Korea er heller ikke det bekreftet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere